Briouats med spinat, feta og mynte

Pas på – de her er farlige! Briouats er fællesbetegnelsen for små delikate sprøde fillodejspakker med forskellige former for fyld, som man ofte forkæles med som en af mange små forretter i det marokkanske køkken. Fyldet her er spinat, feta og lidt frisk mynte, de er både friske og lækre, og kan godt skabe afhængighed.

IMG_2444s

Briouats med spinat, feta og mynte
(24 stk.)
ca. 225 g hakket spinat fra dybfrost, men optøet og vredet fri for væske
100 g feta en god håndfuld frisk mynte, hakket
4 plader fillodej, f.eks. Wewalka, 120 g (fås bl.a. i Irma)
1 sammenpisket æg eller en æggehvide
solsikkeolie til friturestegning

Smuldr fetaen i den optøede, hakkede spinat, og ælt det godt sammen med den hakkede mynte. Tril 24 små kugler af fyldet. Tag en plade fillodej frem ad gange, og opbevar resten i et fugtigt (rent) viskestykke. Klip hver plade i 6 strimler, hver ca. 6 cm brede, og opbevar strimlerne i det fugtige viskestykke indtil brug. Læg en kugle fyld i den nærmeste ende af fillodejen, og fold dejen op om fyldet i en trekant. Bliv ved med at folde trekanter af strimlen, indtil fyldet er helt pakket ind, og strimlen brugt op. Pensl lidt æg på dej-enden, og ”lim” den fast. Lav 6 briouats ad gangen, og varm imens olien op i en lille tykbundet gryde, til den syder omkring en tandstik. Fritér 3 briouats ad gange, til de er smukt gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir. Tag gryden af blusset, hver gang du har lavet 6 nye briouats. Servér dem straks, eller lav dem i god tid, og giv dem et skud i en 200 grader varm ovn i et par minutter lige før servering. Kan fryses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *