Grov kødpaté med andelever

Den her skønne, rustikke paté er perfekt til frokostbordet i forbindelse med en af forårets højtider – eller til julefrokosten for den sags skyld, men den tid den sorg. Her i huset er vi ret glade for fuglelever, og her har jeg brugt andelever, som smager tydeligt igennem. Giv en god fyldig salat og godt brød til, så fungerer patéen både til frokost og aftensmad.

Grov kødpaté med andelever

(Middagsret til 4/ frokostret til 6-8 personer)

300 g ande- eller kyllingelever (fra dybfrost, optøet)
½ dl portvin
400 g hakket kalv og flæsk
1 lille (rød)løg
2 fed hvidløg, knust eller finthakket
2 æg
2 tsk. tørret oregano
1 spsk. mel eller brødkrummen fra 1 skive brød
evt. lidt fløde
salt og peber
smør til formen

Puds fugleleverne fri for sener, skær dem i mindre stykker, og læg dem i portvin i en tildækket skål – gerne natten over, men mindst i et par timer.
Rør alle ingredienserne godt sammen, smør formen med smør, og hæld farsen i (glat den på overfladen).
Sæt formen i en bradepande med vand, og bag patéen ved 180 ° i en times tid, til den er gennembagt og gylden på overfladen (prik i den med et grillspyd, væsken der pibler op skal være klar).
Lad patéen hvile i 45 minutter, og servér den lun som middagsret med en fyldig grøn salat og/eller dampede bønner, eller lad den afkøle helt, og servér den til frokost med godt brød og en let grøn salat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *