Krydret lammetagine med aubergine og tomater

En tagine er et dybt marokkansk lerfad med et højt skorstensagtigt låg, og retterne, der laves i den, kaldes også tagine. Meget nemt! Overalt ved Marokkos spisesteder står portions-taginer på forskellige varmekilder og bobler i timevis, så de altid er klar til sultne gæster. Den her udgave er lidt et sammenkog af flere tagine-retter, for i reglen er lammetaginerne sødlige i smagen, men jeg synes de saltsyltede citroner og de salte oliven er dejlige til det fede lam. Brug en almindelig stegeso i stedet for en tagine.
Se også opskrift på kyllingetagine med saltsyltede citroner og oliven

Tip: Raz el hanout er et nordafrikansk blandingskrydderi, der findes i et hav af afskygninger. Det er et varmt og aromatisk krydderi, som ikke er decideret stærkt, med mindre man har meget sarte smagsløg. Fås bl.a. fra Mill & Mortar og Krydderispecialisten. Her har jeg tilsat ekstra krydderier, men du kan sagtens nøjes med raz el hanout.

IMG_0284

Krydret lammetagine med aubergine og tomater
(2-3 personer)
1 spsk. raz el hanout
1 tsk. muskatnød, revet
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. spidskommen
lidt salt
6 lammebovsteaks
1 aubergine
150 g udblødte og kogte sortøjebønner
1 håndfuld marokkanske eller græske (kalamata) oliven med sten
skallen af ½ saltsyltet citron i vand, strimlet (se opskrift)
1 lille rødløg i smalle både
1 håndfuld små cherrytomater
lidt olie
1½ dl hønsebouillon
Tilbehør:
couscous eller godt brød
frisk koriander
Stød alle krydderierne i en morter. Vend kødet i blandingen, og kom det hele i en plastpose. Lad det trække i mindst 4 timer og gerne natten over.
Skær auberginen i tykke skiver, og skær dem i kvarter eller halve. Rist dem i lidt olie på en varm pande, og kom dem i taginen. Rist kødet på panden, og kog panden kort af i bouillonen. Drys bønnerne over auberginestykker, læg kødet ovenpå, og hæld bouillonen på. Fordel oliven, citron og rødløg over. Læg låget på, og sæt taginen i ovnen ved 150 ° i en timestid. Drys tomaterne over, og giv taginen yderligere ½-1 time i ovnen.
Servér den rygende varme tagine med tilbehøret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.