Lala Nezhas kyllingetagine med saltsyltet citron

Det er næppe nogen hemmelighed, at jeg er tosset med Marokko, og jeg er netop hjemvendt fra endnu en dejlig uge i det skønne land. Opskriften på den klassiske kyllingetagine med saltsyltet citron og oliven bliver ofte brugt her i hjemmet, og jeg har lært at lave retten af Lala Nezha, som kører sin kokkeskole på sit lille landsted lidt uden for Marrakech. Få mere info hos Marokko Eksperten , som arrangerer ture dertil.

Lala Nezha’s kyllingetagine med saltsyltede citroner og oliven
(4 personer)

1 hel kylling delt i 8 stykker, gerne øko
evt. indvoldene fra kyllingen, meget fint hakket
2 rødløg, finthakkede
4-6 fed hvidløg, finhakkede
4 spsk. stødt koriander
2 spsk. stødt gurkemeje
2 spsk. stødt ingefær
1 knsp. friskkværnet peber
1 smule salt (husk at både citron og oliven er salte)
1 saltsyltet citron i tynde både/ strimler
½ dl olivenolie
1 dl vand
4 spsk. oliven (gerne marokkanske)
Tilbehør: couscous, evt. med friskhakket mynte og /eller friskhakket koriander eller godt brød

IMG_1492

Skær ret dybe ridser i kyllingekødet, og prop de finthakkede indvolde ind i revnerne. Læg kyllingekødet i en tagine eller stegeso, og tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Massér det hele ind i kødet. Tilsæt olie og vand, og vend kødet godt rundt. Sæt låget på taginen, og sæt den i ovnen ved 190° eller på gasbluset ved middel varme i 15 minutter. Vend kyllingestykkerne, fordel citronstrimlerne over, og steg videre i 5-10 minutter. Vend kødet igen, tilsæt oliven, og lad det hele simre videre i ca. 30 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt. Servér straks med couscous eller godt brød og grønt drys.

 

  7 comments for “Lala Nezhas kyllingetagine med saltsyltet citron

  1. Maria Garde
    25/02/2016 at 22:35

    Uha, det lyder lækkert. Og sjovt nok er jeg lige blevet foræret et glas saltsyltede citroner, som jeg ikke rigtig ved, havd jeg skal stille op med…
    I din opskrift kan jeg ikke rigtig se hvornår citroner og oliven skal tilsættes, men jeg tænker de går ind under krydderier?
    Venlig hilsen
    Maria

    • Susanne
      26/02/2016 at 12:46

      Hej Maria,
      Det ER lækkert 😎
      Jeg kan se, jeg faktisk ikke havde skrevet, hvornår citronen skulle i – det har jeg nu. Olivenerne skal i som beskrevet.
      God appetit – jeg elsker den ret.
      Bedste hilsner
      Susanne

  2. Maria Garde
    27/02/2016 at 15:14

    Halløj igen 😀
    Jeg kan stadig ikke se. hvornår citronen skal i … 😟

    Kh Maria

    • Susanne
      27/02/2016 at 16:38

      NU kan du se det – jeg beklager, men jeg sad i Portugal med en meget dårlig netforbindelse og forsøgte at rette det.
      Bh Susanne

  3. Maria Garde
    28/02/2016 at 22:05

    Uhm, ja!
    Det smagte godt og var let at lave!
    Tak for opskriften 🙂
    Kh
    Maria

  4. Dorthe
    21/06/2017 at 11:27

    Hej
    En ret der skal afprøves til min marrokanske svigersøn 😀😀. Er stødt på flere opskrifter med saltsyltet citron, men kan dog ikke finde det nogen steder. Hvor finder du de lækre marrokanske specialister henne ???

    Mange hilsner

    Dorthe 😀😀

    • Susanne
      21/06/2017 at 14:07

      Du kan enten lave saltsyltede citroner selv – se Saltsyltede citroner , eller du kan købe dem hos din etniske købmand/ slagter afhængigt af, hvor i landet du bor – hvis du bor i København har jeg nogle forslag.
      Bh/Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.