Marokkanske gazellehorn

I Marokko laves der mange lækkerier med mandler – og så kan man jo næsten sige, kagerne er sunde! Gazellehornene er en klassiker, som jeg har forenklet lidt ved at bruge en god marcipan i stedet for mandler og sukker. Det gør dem hurtigere at bage men lige så lækre. Kagerne kan bages med og uden kanel, de er lige gode, så det afhænger af, hvor vild du er med netop det krydderi. Orangeblomstvand gi’r det eksotiske touch.

Marokkanske gazellehorn
(ca. 16 stk.)
Dej: 125 g hvedemel
1 nip salt
1 spsk. solsikkeolie
50 ml orangeblomstvand
50 ml vand
Fyld:
300 g god marcipan, f.eks. Odense 63 % mandler
1 æg, let sammenpisket
1½-2 spsk. orangeblomstvand
½ tsk. stødt kanel (kan udelades)
Drys: flormelis
Værktøj: bagepensel
klejnespore eller pizzaskærer

IMG_2154xx

Sigt melet ned i en stor skål, lav en fordybning i midten, og hæld salt, olie, orangeblomstvand og vand i. Ælt i ca. 10 minutter, til dejen er glat og smidig. Form den til en kugle, film den til, og lad den hvile køligt, mens du laver fyldet og forvarmer ovnen til 180°.
Ælt marcipan godt med æg, orangeblomstvand og evt. kanel. Tril den til en lang pølse, skær den ud i 16 stykker, og form hver til en lille pølse.
Rul dejen tyndt ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Den skal være så tynd som muligt. Læg 3-4 stykker fyld øverst på dejpladen ca. 5 cm fra overkanten, 2½ cm fra siderne og med 5 cm imellem. Pensl dejen med vand rundt om hvert stykke fyld, og fold de 5 cm dej rundt om fylder. Skær forsigtigt en halvmåne fra fold til fold rundt om hvert stykke fyld med klejnesporen/pizzaskæreren. Tryk evt. kanterne ekstra sammen med en gaffel. Løft forsigtigt kagerne over på en bageplade med bagepapir. Skær dejpladens øverste kant ren, og gentag med de næste stykker fyld. Saml den overskydende dej, når dejpladen er brugt, og rul den ud til en ny plade til resten kagerne.
Bag kagerne midt i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er fint gyldne.
Stænk de varme kager med orangeblomstvand, sigt flormelis over, og lad dem afkøle på en rist.
Servér kagerne lune eller stuetempererede med en kop te eller kaffe.
 

  2 comments for “Marokkanske gazellehorn

  1. Birgitte Christiansen
    21/05/2017 at 10:11

    Hej. De lyder gode disse horn og vil gerne prøve at bage dem. Men orangeblomstvand – hvor får man det ? eller er det noget man selv kan lave. Tak for dine opskrifter, du laver nogle skønne ting. 🙂

    Mvh. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.