Meleret cardigan i garnmiks

Kan man få for mange cardi’er eller trøjer? Ikke rigtig, mener jeg. Den her cardigan er helt klassisk i faconen med V-hals og påsatte ærmer, men den spændende melering af de to garner giver den lige det ekstra. Du kan strikke den i 3 størrelser, og garnerne finder du hos Cewec .

Meleret cardigan i garnmiks
Str. S-M-L

Det skal du bruge: 5-5-6 ngl Miranda á 50 g (45 % bomuld/ 23 % hør/ 32 % akryl) i sort (fv 20) og 4-5-5 ngl Hot Socks Pearl Color á 50 g (75 % merino uld, 5 % kashmir/ 20 % polyamid) i grå/camel-meleret (fv 05) fra Cewec. Rundpind nr. 5 og 6, 80-100 cm.

Mål: ca. 100-105-110  cm.
Længde: ca. 51-52-53 cm.
Ærmegabsdybde: ca. 23-24-25 cm.
Indvendig ærmelængde: 41-42-43 cm.

Strikkefasthed: 16 m & 22 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip 1: Dr(ejet) rib: Vrangen: * 1 r, 1 vr *, gentag fra * til *. Retten: *1 vr, 1 dr r*, gentag fra * til *.
Strikketip 2: Tag 1. m løs af og strik sidste m dr r på alle p for at få en pæn retbort langs forkanten.
Strikketip 3: tag 1 r ud = saml lænken op før næste m, og strik den dr rib.

For- og bagstykker strikkes i et stykke op til ærmegabene.
Slå 163-171-179 m op på rundp nr. 5, og strik 5 p dr rib (se Strikketip 1), idet der begyndes og sluttes med 4 r (se Strikketip 2). Skift til rundp nr. 6, og fortsæt i glatstrik og retbort som før, idet der på 1. p tages 1 m ud midt på p (= 164-172-180 m). Strik lige op, til hele arbejdet måler 29 cm.

Sæt en sidemarkør 42-44-46 m fra hver forkant (= forstykkerne), de midterste 80-84-88 m udgør bagstykket. Luk 3 m af til ærmegab på hver side af markørerne (= 6 m i alt under hvert ærme), og strik for- og bagstykker op hver for sig, idet der begyndes med højre forstykke. Luk yderligere 2 m af mod ærmegabet, og tag derefter 1 m ind mod ærmegabet på hver 2. p 4-5-6 gange, men samtidig tages 1 m ind på 1. og hver efterfølgende hver 4. p til V-hals inden for de 4 forkant-m, til er er 19 m igen. Strik lige op, til hele arbejdet måler 51-52-53 cm. Luk af til skulder for 10 m 1 gang og 9 m 1 gang. Slå 1 ny m op (til sammensyning) mod halsen, og strik yderligere 6,5-7-7,5 cm ret over de 5 m. Luk af. Sæt garnet til ved ærmegabet, og strik venstre forstykke op på samme måde som venstre men spejlvendt.

Bagstykket: Luk af, og tag ind til ærmegab som på forstykkerne (= 62-64-66 m tilbage). Strik lige op, til hele arbejdet måler 51-52-53 cm. Luk af til skulder for 10 m 1 gang og 9 m 1 gang, og luk af for de resterende m til hals.

Ærmer: Slå 32-36-38 m op på p nr. 5, og strik 5 p dr rib (se Strikketip 1). Skift til p nr. 6, og fortsæt i glat, idet der tages 1 m ud i hver side på hver 6. p 13-14-14 gange (= 58-62-64 m på p). Tag ud således: 2 r, tag 1 r ud (se Strikketip 3), r til de sidste 2 m, tag 1 r ud, 2 r. Når hele ærmet måler 41-42-43 cm, lukkes af til ærmegab i hver side for 3 m 1 gang og 2 m 1 gang. Tag derefter 1 m ind i hver side på hver 2. p til der er 20-22-22  m igen. Luk 2 m af i begyndelsen af de næste 4 p (2 gange i hver side), og luk de resterende 12-14-14 m af på en gang. Sæt en mærketråd på midten af aflukningskanten.

Montering: sy skuldersømmene sammen, sy halskanten sammen i nakken, og sy den til halsudskæringen. Sy ærmesømmene sammen, og sy ærmerne i.
Pres evt. cardiganen forsigtig fra vrangen med et pressestykke (rent viskestykke) imellem strikketøj og strygejern.
Flyt ind i din nye cardi!

  2 comments for “Meleret cardigan i garnmiks

  1. 17/10/2020 at 12:36

    Hej! TACK för alla dina mönster. Skulle vilja ha svensk översättning.
    Har många av Cewecs garner i min verksamhet och skulle vilja använda dina mönster!

    • Susanne
      18/11/2020 at 09:04

      Hej Christina,
      Undskyld, men jeg troede, jeg havde svaret dig forlængst. Jeg har desværre ikke mulighed for at oversætte til svensk, men hvis du gør det, vil jeg da blive superglad for at kunne bruge oversættelsen her på bloggen.
      Jeg laver jo vildt mange ting i Cewec’s lækre garner.
      De bedste hilsner
      Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.