Mormors karrysalat

I min familie er den her karrysalat en fast og uundværlig ven til jul (hvor vi spiser den til natmad), påske og andre forårshelligdage og fødselsdagsfrokoster. Den har fulgt mig hele livet, og ifølge min mor stammer opskriften fra min mormor. Jeg har opdateret den en smule og erstatter noget af mayo’en med græsk yoghurt og dåseaspargesene med friske grønne asparges. Og så er det altså vigtigt at bruge GODE kryddersild. Servér karrysalaten på godt rugbrød og med øl og måske en snaps til = frokostlykke!

IMG_0385x

Min mormors karrysalat
(8-10 personer)
8 æg
400 g grønne asparges
150 g god mayonnaise, fx Irmas ægte mayonnaise i pose eller Hellmanns
100 g græsk yoghurt 2 %
1-2 spsk. mild eller medium Madras karry
250-300 g kryddersild, fx Irmas ”gammeldags modnede”
Pynt:
karse
Tilbehør:
godt rugbrød

Kog æggene hårde i ca. 8 minutter. Lad dem afkøle.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og kassér enderne. Skær aspargesene i ca. 2 cm lange stykker. Kom dem i en skål, drys med lidt salt, og hæld kogende vand over. Lad aspargesene stå i vandet, til de er møre men al dente (prik med en gaffel). Lad dem dryppe af og afkøle i et dørslag.
Rør mayo og yoghurt sammen, og rør karry i lidt ad gangen, til det har en god, kraftig karrysmag uden at være decideret stærkt (smagen dæmpes noget, når de øvrige ingredienser kommes i).
Lad sildene dryppe af i et dørslag, og skær dem i små terninger på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i mayo-yoghurtblandingen.
Pil æggene, og del dem i en æggedeler, først på den ene led og så på den anden – eller hak dem groft med en stor kniv. Vend æggene i mayo-yoghurtblandingen, og vend til sidst aspargesene i.
Pynt med karse, og servér.

Tip: Du kan sagtens lave karrysalaten aftenen i forvejen eller om morgenen.

  2 comments for “Mormors karrysalat

  1. D
    18/05/2014 at 18:46

    Se, man skulle jo bare google dig, også uendelige mængder af karrysalat. Du var forresten øverst i søgningen, bare dit navn også blog, vupti der var du.

  2. Sandie
    23/06/2014 at 11:03

    Det lyder lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.