Nye karklude i bambusmiks

Jeg troede faktisk aldrig, jeg skulle strikke karklude igen efter mine to bøger SKØNNE KLUDE og HJEMMESTRIK, for mens, jeg strikkede til dem, fik jeg behovet mere end dækket. Men det er gået op for mig, at jeg kun har ganske få klude selv, for yndige pasteller og hvidt ser jo lækrest ud på fotos i bøger, men jeg kan bedst lide klude i praktiske jordfarver. Så nu har jeg strikket en lille bunke i de farver, jeg selv foretrækker – og så kan du jo bare strikke dem i yndige pasteller, hvis du synes. Eller hvidt. – Og er der lige det, at bambus suger vildt godt!

Nye karklude i bambusmiks

Det skal du bruge: 1 ngl (50 g) Bamboo Jazz fra Cewec i bundfarven + en rest i stribefarven. Pinde nr. 4.

Mål: 27 x ca. 27 cm.

Strikkefasthed: 20 m & 26 p = 10 cm. strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, som måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip: tag 1. m løs af, og strik sidste m dr r, så får du en fin retbort.

Mønster (deleligt med 4):
1. p (retsiden): 1 r løs af, 2 r (= bort), *3 r, 1 vr*, gentag fra * til *, til der er 3 m tilbage, 3 r (= bort).
2. og alle lige p: 1 r løs af, 2 r, r over r, vr over vr, slut med 3 r.
3. p: 1 r løs af, 2 r, *2 r, 2 vr*, gentag fra * til *, til der er 3 m tilbage, 3 r.
5. p: 1 r løs af, 2 r, *1 r, 3 vr*, gentag fra * til *, til der er 3 m tilbage, 3 r.
7. og 8. p: r.
Disse 8 p danner mønster og gentages.

Slå 54 m op, og strik 5 p ret (se Strikketip).
Strik mønsteret 1 gang (= 8 p).
Strik stribebort således: 2 p ret med bundfarven, 2 p ret med kontrastfarven, 2 p ret med bundfarven, 2 p ret med kontrastfarven, 2 p ret med bundfarven, 2 p ret med kontrastfarven, 2 p ret med bundfarven.
Strik mønsteret 6 gange med bundfarven, og strik stribebort som i begyndelsen af kluden. Afslut med mønsteret 1 gang og 6 p ret. Luk elastisk af i ret.
Hæft alle ender, pres kluden let fra vrangen, og tag den i brug.

  4 comments for “Nye karklude i bambusmiks

 1. 05/05/2020 at 14:33

  Dine klude er flotte i alle farver. 🙂

  • Susanne
   06/05/2020 at 07:10

   👍🏼👍🏼👍🏼
   Dbh Susanne

 2. Molly
  25/05/2020 at 14:16

  Hej Susanne. Jeg er ny på din blok, men meget begejstret allerede for din fine blok. Som så mange andre har jeg taget strikning op igen i denne tid, og din blok har givet mig så megen inspiration, samtidig med gode og forståelig vejledning og tips.
  Jeg er pt i gang med af strikke en karklud efter dit mønster i brudt strukturmønster. Men når jeg er færdig vil jeg i gang med dine fine karklude i bambusmiks. Jeg er vild med farverne du har valgt, foretrækker også selv de farver. Jeg har fundet en forhandler af Cewec Bamboo Jazz, men vil blive rigtig glad hvis du kan fortælle mig hvilke farve/nr du har brugt?
  På forhånd mange tak og en rigtig dejlig dag til dig 🙂

  • Susanne
   25/05/2020 at 15:34

   Hej Molly,
   Dejligt at læse, at du er begejstret for min blog og mine opskrifter.
   Til kludene i bambusmiks har jeg brugt råhvid nr. 202, beige nr. 210, mørk grå nr. 221 og sort.
   Rigtig god fornøjelse.
   Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.