Ovnstegt kylling med citron, hvidløg og oliven

Vi spiser meget kylling her i huset, så vi krydrer fjerkræet på mange forskellige måder. Det her er en let og frisk sommerret, som afgiver lidt væde til kartoflerne, men dyppelse er ikke nødvendigt efter min mening. Jeg steger kyllingen i en stegeso, men jeg tager låget af, og giver den en gang grill de sidste 5-10 minutter, til skindet bliver gyldent sprødt.

Kylling med citron, hvidløg og oliven
(3-4 personer)
En fritgående kylling (Løgismose eller Irmas franske)
Saften af ½ økocitron
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4-5 eller flere fed hvidløg, pressede
1-2 tsk. stærk chilisauce eller piripiri
Salt og peber
1/2 saltsyltet appelsin (se opskrift)
En stor håndfuld gode, sorte, græske oliven
Evt. en sjat tør vermouth eller hvidvin
Tilbehør: nye danske kartofler og grøn salat

Opvarm ovnen til 200 °.
Del kyllingen i 4 eller flere stykker, men lad benene blive på – det giver mere smag.
Rør citronsaft, olivenolie, hvidløg, chili og salt og peber sammen, og vend kyllingestykkerne i marinaden nede i stegesoen – de skal ende med at have skindsiden opad. Skrap kødet ud af den saltsyltede appelsin, skær skallen i tynde strimler, og drys dem ud over kyllingen. Smid en stor håndfuld oliven over og rundt om kødet, og sæt stegesoen med låg på i den opvarmede ovn i ca. 40 minutter (prik et. i den med et grillspyd – væsken, der pibler op, skal være klar).
Tilsæt en sjat tør vermouth eller hvidvin, hvis du synes, det bliver for tørt eller bare for smagen. Tag låget af, og giv gerne kyllingen en gang grill, så den bliver gylden og sprød.
Servér med nye, kogte kartofler og en fyldig grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.