Puré af hvide bønner

Den her bønnepuré er virkelig guf, men heller ikke ligefrem fedtfattig – faktisk en slags mayo med hvide bønner. Jeg laver den af bønner, jeg selv udbløder og koger, men i en snæver vending kan dåsebønner bruges, men de skal skylles godt før brug. Puréen kan varieres med forskellige krydderurter som fx persille, mynte eller koriander.

IMG_0350x

Puré af hvide bønner
(8-10 personer)

250 g udblødte og kogte hvide bønner
1 helt hvidløg
1 dl god, mild ekstra jomfru olivenolie
saft af 1½-2 citroner (prøv dig frem)
salt og friskkværnet peber
evt. krydderurter

Pak hvidløget ind i stanniol, og bag det i ovnen (sammen med noget andet, når du alligevel har ovnen tændt, det kan holde sig et par dage i køleskab) i 35-40 minutter.
Kom bønner, olivenolie, 3/4 af citronsaften, salt og peber og evt. krydderurter i en blender eller en skål (hvis du bruger stavblender). Skær hvidløget igennem på tværs, og klem hvidløgsfeddene ud af skallen og ned til bønnerne. Blend det hele til en grov mos.
Smag til med mere citronsaft og evt. salt og peber.

Tip: Udblød og kog en masse bønner ad gangen, og gem dem i fryseren, så du altid har et lille lager. Det smager bare meget bedre, når de er hjemmekogte.

  1 comment for “Puré af hvide bønner

  1. marianne koch
    24/07/2014 at 12:50

    Kære Susanne

    Først nu har jeg de hvide bønner i kog. Har lige lavet nogle fantastiske knækbrød og glemte så lige at lægge hvidløg i ovnen. Og nu er det f. for varmt at have ovnen tændt.

    Vil stikke et hvidløg ind i den varme ovn ,,,

    Håber alt vel og kærlig hilsen – det bliver mine Sydhavnsbørn, der kommer i morgen, som får glæde af din bønnesalsa.

    knus
    marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.