Saltsyltede citroner på to måder

Jeg har altid saltsyltede citroner på lager, for de er fantastiske til at pimpe næsten hvad som helst op med. Og så er de jo en vigtig ingrediens i det marokkanske køkken, som jeg elsker.  Her er to forskellige måder at saltsylte citronerne på – en i vand og en i olie. Dem i vand, som jo klart er de billigste, indgår i tagine-retter og kan bruges til mange andre ting. Dem i olie er suveræne fx til grillet fisk eller kød. Der skal naturligvis bruges økologiske citroner til begge dele.

IMG_0315x

Saltsyltede citroner i vand
økocitroner
groft salt (det behøver ikke være dyrt flagesalt!)
1 økocitron ekstra
kogende vand
et skoldet sylteglas
Kom et par spsk. salt i bunden af glasset. Vask citronerne grundigt. Skær dem halvt igennem, så de stadig hænger sammen. Fisk stenene ud, og kom 1 spsk. salt ind i hver citron. Luk citronerne sammen igen, og stop dem tæt ned i glasset. Pres saften af den ekstra citron ned i glasset, og kom et par skefulde salt mere i. hæld kogende vand på, så det dækker, og luk glasset til.
Stil glasset et mørkt sted, og lad det stå i 3-4 uger. Så er dine citroner klar til brug.

Tip: De saltsyltede citroner kan holde sig ganske længe, men den smukke gule farver fortager sig jo desværre, og smagen ændrer sig også, men de kan bruges lææænge.

 

Saltsyltede citroner i olie
3 økocitroner
groft salt (det behøver ikke være dyrt flagesalt!)
3 fed hvidløg, pillede og let mast
3 hele tørrede eller friske chili
frisk koriander
god ekstra jomfru olivenolie
et skoldet sylteglas
Vask citronerne grundigt. Skær dem i halvtykke skiver, og pil stenen ud. Læg dem i et dørslag, og drys med rigeligt salt. Lad skiverne trække i et døgns tid.
Læg citronskiverne tæt i det skoldede glas, og stop hvidløg, chili og korianderduske ned langs glassets sider. Hæld olivenolie på, til det dækker, og luk glasset til.
Stil glasset et mørkt sted, og lad det stå i 3-4 uger. Så er dine citroner klar til brug.

Tip: Brug olien til salater eller til at stege fisk i, efterhånden som det svinder i citronerne. Der er så meget smag i den.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.