Sy seje sommertasker til strand og by

De søde posetasker er dejligt rummelige, og elastikkanten for oven gør, at indholdet ikke faldet ud. Brug taskerne til strandgrejet, strikketøjet eller indkøbene. Den stribede har lange skulderhanke og den Mexico-mønstrede har lidt kortere. Stofferne er fra City Sycenter
 

Posetasker til strand og by
IMG_3111x

 

Det skal du bruge: 60 cm yderstof i 140 cm bredde, 60 cm forstof i 140 cm bredde og 60 cm bukseelastik i 2-3 cm bredde. Hvis det valgte stof er meget blødt, kan det være en god idé at bruge indlægsstof i hankene.

Mål: Højde fra bundstykket: 34 cm Bredde inkl. sidestykke: 47 cm.

Taskerne består af en for- og en bagside og et side/bundstykke samt to hanke. Tegn mønsterdelene op på mønsterpapir med tern på 2 x 2 cm således: 1 taskestykke på 34 x 34 cm (se ekstra forklaring), 1 side/bundstykke på 48-49 x 26 cm og 1 hank på 8 x 50 (til Mexico-taske)/70 (til stribet taske) cm.

Ekstra forklaring til taskestykke: fold mønsterstykket dobbelt, og tegn en runding i nederste hjørne, brug evt. en underkop med en diameter på 17-18 cm som skabelon. Klip mønsteret til i rundingen.

Klip således i både yderstof og forstof: 2 taskestykker (for- og bagside) og 2 side/bundstykker, idet der lægges 1 cm sømrum til overalt. Klip i yderstof: 2 hanke, idet der lægges 1 cm sømrum til overalt. Klip i indlægsstof: 2 strimler på hver 4 x 50/70 cm.

Yderstof: sy side/bundstykkerne sammen ret mod ret til et langt stykke, og pres sømrummene fra hinanden. Sy side/bundstykkerne ret mod ret til taskestykkerne, og klip evt. overskydende stof af side/bundstykket. Pres sømrummene fra hinanden. Pres evt. indlægsstof på bagsiden af hankenes ene halvdel. Sy hankene sammen ret mod ret langs den lange side. Pres sømrummene fra hinanden med en negl. Vend retten ud (med en stor sikkerhedsnål eller en rouleauvender), og pres. Sy evt. en stikning i hver side af hankene. Hæft hankene fast til taskestykkerne 4 cm fra sømmene til side/bundstykkerne og trevlekant mod trevlekant.
Forstof: sy side/bundstykkerne sammen, og pres som yderstoffet, men lad en stor åbning stå midt på til at vende igennem. Sy side/bundstykkerne ret mod ret til taskestykkerne, og klip evt. overskydende stof af. Pres som yderstof. Sy yderstof og for sammen ret mod ret langs overkanten, idet hankene sys med i sømmen. Pres sømrummene fra hinanden med en negl. Vend retten ud gennem åbningen i forstoffets bund. Pres kanten foroven. Læg elastikkens ender 1 cm over hinanden, og stik dem sammen. Læg elastikken ind imellem yderstof og for helt oppe langs overkanten, hæft med nåle hele vejen rundt lige under elastikken, og sy en stikning langs elastikkens kant, mens du strækker elastikken alt, hvad du kan. Sy åbningen i forets bund sammen.

 

 

  9 comments for “Sy seje sommertasker til strand og by

  1. Lizzi Lyng
    22/07/2015 at 10:21

    Hvor finder man mønsterstykket til strandtasken, når man ikke mere kan købe ugebladet søndag, City sycenter har givet mig din blok side, håber du vi være sød at hjælpe mig, da jeg synes det er nogle fine strandtasker

    • Susanne
      27/07/2015 at 09:40

      Kære Lizzi,
      Undskyld, du måtte vente nogle dage, men det ER jo ferietid. Der er ikke noget diagram til mønsterdelene, men i stedet har jeg beskrevet, hvordan man gør i teksten. Så hvis du læser teksten grundigt igennem og følger den, er der ingen problemer. Heldigvis kan taskerne bruges til meget andet end strand – for det har vi da ikke meget brug for lige nu her i dk ;o))
      Mange sommerhilsner
      Susanne

      • Lizzi Lyng
        30/07/2015 at 08:02

        Mange tak for dit svar, så nu vil jeg sætte mig og læse det mere grundigt for jeg vil nemlig gerne lave den, det er en af de bedste tasker jeg har set.

        Knus Lizzi

  2. Majken (SMS tak 27591022)
    21/02/2017 at 19:45

    Undskyld men kunne DU ikke nok lave et mønster så sådan nogen som mig bedre kan finde ud af det??? Gerne i mini format! Så kan man/jeg jo selv gøre mønsteret større efter eget ønske???

    • Susanne
      22/02/2017 at 19:47

      KÆRESTE Majken,
      Jeg har et indlæg, hvor jeg beder om, at I skriver (pænt) til mig, hvilket vel er det mindste, jeg kan forlange for alle mine gratis opskrifter – bare til orientering.
      Og jo, det kunne jeg have gjort, men da taskerne er meget nemme, har jeg altså valgt en anden løsning, som jeg håber, du kan finde ud af.
      Med venlig hilsen
      Susanne

  3. Lilli
    16/07/2018 at 14:48

    Hej Susanne
    Jeg sidder bare og nyder din hjemmeside – spækket med gode ideer – selv for en “gammel” håndarbejdslærer. Jeg savner VIRKELIG at kunne vise din side til mine skønne piger i ungdomsskolen – men så får mine veninder lige et link 😉
    Sommerhilsen fra
    Lilli

    • Susanne
      17/07/2018 at 16:42

      Hej Lili,
      Tak for dine begejstrede ord. Men hvorfor kan du egentlig ikke vise min side til dine piger i ungdomsskolen? Udbred endelig det glade (og gratis) budskab.
      Også sommerhilsner herfra
      Susanne

  4. Vibeke
    09/11/2019 at 09:22

    Hej Susanne
    tak for de fine mønstre. jeg har lige et spørgsmål: Er der nogen grund til at sidebundstykket er delt op i 2 dele eller kan man bare klippe det i et stykke?
    venlig hilsen Vibeke

    • Susanne
      10/11/2019 at 08:13

      Hej Vibeke,
      Du kan sagtens klippe det i et langt stykke – jeg har delt det op i 2 for at spare på stoffet, for så kan sidebundstykkerne ligge ved siden af hinanden i stedet for i forlængelse.
      God sylyst
      Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.