Lyntærte med rødløg og bacon
Den her tærte er så nem og hurtig at smække sammen, at det er en ideel hverdagsret til 2-3 personer – og så smager den jo herligt med en god salat til. Bacon kan erstattes af f.eks. laks eller kan helt udelades.
Lyntærte med rødløg og bacon
(2-3 personer)
En rulle færdig tærtedej
150 g mager bacon i strimler
Lidt olivenolie til stegning
4 store rødløg, halverede og skåret i tynde skiver
3 æg
1 dl græsk yoghurt 10 % eller creme fraiche
1 spsk. rygeost
Klippet purløg
Peber
Tilbehør: En god fyldig salat med masser af grønt til.
Tag tærtedejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 180° varmluft.
Klip/skær baconskiverne i strimler, og steg dem sprøde. Tag baconen op med en hulske, og sæt til side. Tilsæt baconfedtet lidt olie, og steg løgene bløde. Rør æg, yoghurt/creme fraiche, rygeost og purløg sammen. Krydr med peber (baconen giver saltet, så udelader du den, skal der også krydres med salt). Beklæd en stor rund tærteform med bagepapir, rul tærtedejen ud, og løft den over i tærtefadet. Fordel de stegte løg i tærten, og fordel baconen ud over løgene. Hæld æggeblandingen over løg og bacon, og bag tærten i ca. 20 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Servér med en god fyldig grøn salat til.