Djævlehue classic til de allermindste

Den klassiske djævlehue har eksisteret så længe, jeg kan huske, og den er da også noget af det absolut bedste til de allermindste. Og en rigtig god gaveidé!

Djævlehue classic

IMG_9820

STR. 0-3-6 mdr.

DET SKAL DU BRUGE: 50 g Drops Baby Merino, Du Store Alpakka Baby Silk eller Hjerte Blend, pinde nr. 3½ og 1 lille knap.

HOVEDMÅL: ca. 29-31-33 cm.

STRIKKEFASTHED: 24 m & ca. 27 p i ret = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du prøve med tyndere eller tykkere pinde.

FORKORTELSER: Tag 1 m ud = saml lænken op før næste m, og strik den drejet r.

Slå 26-28-30 m op, og strik frem og tilbage i ret, idet der tages ind i begyndelsen og ud i slutningen af retsidep således:

  1. p: ret til sidste m, som strikkes vr.
  2. og alle lige p:  1 r løs af, 1 r, 2 r sm, r til de sidste 3 m, tag 1 m ud, 2 r, 1 vr.
  3. og alle ulige p: 1 r løs af, r til sidste m, 1 vr.

Fortsæt disse ind- og udtagninger, til der er strikket 12-13-14 retriller. Sæt en mærketråd i begyndelsen af p. Strik nu alle lige p således:

1 r løs af, 2 r, tag 1 m ud, r til de sidste 4 m, 2 r dr sm, 1 r, 1 vr. Når der er strikket 12-13-14 retriller fra mærketråden, sættes 1 mærketråd i begyndelsen af p. Derpå tages ind i begyndelsen og ud i slutningen af hver lige p som i starten af huen, til der er strikket 8 retriller. Sæt en mærketråd i begyndelsen af p (= arbejdets midten). Tag derefter ud i begyndelsen og ind i slutningen, til der er strikket endnu 8 retriller.  Sæt en mærketråd i begyndelsen af p, og tag ind i begyndelsen og ud i slutningen, til der er strikket 12-13-14 retriller, sæt en mærketråd, og tag til sidst ud i begyndelsen og ind i slutningen af hver retsidep, til der er strikket endnu 12-13-14 retriller. Luk elastisk af.

MONTERING: Sy huen sammen med søm midt bag. Sy spidserne sammen i huens top. Strik en hagestrop således: slå 16 – 18 – 20 m op, og strik ret tilbage, men strik sidste m vr. Vend, tag 1 r løst af, * 1 r, 2 r dr sm*, 2 r, gentag fra * til * 0-1-1 gange, og strik r p ud, men slut med 1 vr. Vend, tag 1 r løst af, r til sidste m, som strikkes vr. Vend og luk elastisk af.  Sy stroppen fast i modsatte ende af knaphullerne til den ene af huens øreflapper, og sy knappen i den anden øreflap.