Er du bare det mindste begejstret for kombien af lakrids og choko, så er de her cookies såååååå gode. Der er både hvid og mørk chokolade, hasselnødder og lakrids i, så det kan jo næsten ikke gå galt. Men temmelig farlige er de jo, for det kan godt være, du er nødt til at spise to. Eller tre. Eller ….
Cookies med lakrids og to slags chokolade
( 30 – 32 stk.)
150 g smeltet smør
225 g rørsukker
75 g brun farin
2 æg
1 knsp. salt
300 g mel
4-5 tsk. lakridspulver, fx Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow
75 g ristede hasselnøddekerner, grofthakkede
75 g mørk chokolade, grofthakket
70 %, grofthakket 50 g hvid chokolade, grofthakket
Forvarm ovnen til 200°.
Rør smør og de to slags sukker godt sammen, gerne i en røremaskine. Rør et æg i ad gangen. Rør de øvrige ingredienser i, og rør godt.
Sæt dejen i klatter på ca. en spsk. på bagepapir på en bageplade (gerne med endnu en bageplade under, så kagerne ikke får for meget i bunden) med pæn afstand, da dejen flyder lidt ud under bagning.
Bag kagerne i ca. 8 minutter – hold øje med dem hele tiden. De skal være halvfaste men ikke bløde, når du trykker på dem med en finger. Lad kagerne afkøle på en rist.
Opbevar dem i en kagedåse.