De små minirugbrød er nærmest blevet en klassiker, og enhver bager med respekt for sig selv bager dem. Det er da også en genial opfindelse, når sødsulten melder sig. Eller som en lille mellemhaps til ungerne. De her har jeg bagt af en færdig rugbrødsblanding, så det er så nemt og hurtigt, som det kan være. Og de er go’e!
Chokorugger
(mange)
1 kg Amo Kernerugbrød eller anden rugbrødsblanding
25 g gær (eller den mængde, der står på posen)
ca. 8 dl lunkent vand
200 g god mørk chokolade, grofthakket
minirugbrødsforme (fx fra Lékué) eller muffinforme
Rør dejen sammen som beskrevet på posen, og rør chokoladen i. Fordel dejen i små smurte forme, og lad den hæve som beskrevet på posen.
Bag de små brød i ca. 20 minutter ved 200° afhængigt af formenes størrelse. Prik i dem med en kødnål, og tjek, at der ikke hænger dej ved.
Vip dem ud på en rist, og lad dem afkøle.
Frys gerne nogle ned, så du altid har på lager.
Dem skal jeg da bare prøve, lige noget med noget der er let! TAK!!!