Sommergrønne grydelapper i vaffelmønster

Grydelapper har man altid brug for, og det er en supersød lille vært- eller værtindegave. De her er hæklet i vaffelmønster i et kraftig hør/bomuldsgarn, og jeg har valgt en fin sommergrøn farve, som er perfekt til kolonihaven eller sommerhuset – men de må også gerne bare bruges derhjemme.

 

Hæklede grydelapper i vaffelmønster

Det skal du bruge: 2 ngl Good Earth (53 % bomuld/ 47 % hør) fra Cewec og hæklenål nr. 4 og 5.

Mål: ca. 19 x 19 cm.

Hæklefasthed: 18 m i vaffelmønster = 10 cm. Hæklefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere hæklenål.

Hækl 33 lm med hæklenål nr. 5, vend og hækl 1 rk stm, idet der stikkes ned i 3. m fra nålen (= 32 stm, da de første 2 lm svarer til en stm).

Vend, og hækl vaffelmønster således:

1. mønsterrk: 2 lm (= 1. stm), * 2 stm, hækl 1 stm ned om stm-stolpen fra forrige rk på de næste 2 stm, 1 stm i hver af de næste 2 stm *, gentag fra * til *, og slut med 3 stm.

2. mønsterrk: 2 lm (= 1. stm), * 1 stm ned om stm-stolpen fra forrige rk på de næste 2 stm, 2 stm *, gentag fra * til *, og slut med 1 stm i stedet for 2 stm.
1. og 2. mønsterrk danner mønster og gentages, til grydelappen har samme højde som bredde. Bryd ikke garnet, men fortsæt med minipicot og hæklenål nr. 4 hele vejen rundt således:
2 lm, 1 fm i 1. lm, 1 km i hver 2. m/hver rk hele vejen rundt om grydelappen. Fortsæt i hjørnet med at hækle strop: hækl 18 lm, 1 km i samme hjørne, og hækl km tilbage i hver lm, afslut med 1 km i hjørnet, bryd garnet og hæft ender.
Hækl en grydelap til på samme måde.

Pres lapperne forsigtigt evt. med et pressestykke (rent viskestykke) imellem grydelap og strygejern.

På med lappen, og fat om gryden.

 

  1 comment for “Sommergrønne grydelapper i vaffelmønster

 1. Annie
  08/06/2017 at 18:19

  Ååhh, så fine ting du altid laver og atter tak fordi deler dine opskrifter.
  God sommer.
  Masser af hilsener
  Annie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.