Strik uldne bermudashorts til baby

Baby skal da være varm om måsen, og det er der ingen problem i med de små ultralette og tynde korte bukser i tynd, fin uld, som er ideelle udenpå en body eller strømpebukserne. Højlandsulden fra Garnudsalg.dk kommer fra et vindmølledrevet skotsk spinderi, der fremstiller garn med et minimum af miljøbelastning. Strikkeopskriften er i 3 str. fra ca. 3 måneder til ca. 18 måneder. Se opskrift på blusen, der passer til.

Strikkede, stribede bermudashorts til baby
Str. 3/6-9/12-15/18 mdr.

Det skal du bruge: 50 g Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg.dk i hver af farverne kitgrå og isblomst, pinde nr. 2 ½ og 3 ½. Smal blød elastik til taljen.

Mål:
Taljevidde: 48-52-56 cm.
Indvendig benlængde: ca. 4 ½ cm.

Strikkefasthed: 24 m & 32 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få et rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip: Tag 1 r ud = saml lænken op før næste m, og strik den dr r.

Bukserne strikkes i 2 dele, som sys sammen midt for, midt bag og i skridtsømmen.

Venstre buksedel: Slå 58-62-68 m op på p nr. 2 ½ med kitgrå og strik 9 p glat (begynd med 1 vr-p). Strik 1 p r på vr-siden, og strik yderligere 10 p glat. Skift til p nr. 3 ½, og strik buksedelen længere bagpå således:
Strik 6 m, vend, og strik tilbage, idet 1. m tages løs af.
Strik 12 m, vend, og strik tilbage, idet 1. m tages løs af.
Strik 18 m, vend og strik tilbage, idet 1. m tages løs af.
Strik 24 m, vend, og strik tilbage, idet 1. m tages løs af.
Forsæt nu i glat og striber over alle 58-62-68 m således: 2 p isblomst, 2 p kitgrå.
Når det stribede stykke fortil måler 15-16-17 cm, tages ud til skridtkile på retsiden således:
1.p: 2 r, tag 1 r ud, r til de sidste 2 m, tag 1 r ud, 2 r.
2.p: 3 r, tag 1 r ud, r til de sidste 3 m, tag 1 r ud, 3 r.
3.p: 4 r, tag 1 r ud, r til de sidste 4 m, tag 1 r ud, 4 r.
4.p: 5 r, tag 1 r ud, r til de sidste 5 m, tag 1 r ud, 5 r.
5.p: 6 r, tag 1 r ud, r til de sidste 6 m, tag 1 r ud, 6 r.
Luk 6 m af i hver side til skridtkilen.
Strik 6 p (slut med en stribe i isblomst), idet der tages 1m ind i hver side på hver 2. p 2 gange. Skift til p nr. 2 ½ og kitgrå, og strik 10 p glat. Luk elastisk af til rullekant.
Højre buksedel: strikkes som venstre, men spejlvendt.

Montering: Sy bensømmene sammen, men tag højde for, at det nederste stykke ruller om til retten, og sy skridtsømmen sammen. Fold halvdelen af taljekanten om til vrangen, og sy den fast med lette sting, men lad en åbning stå midt bag. Træk elastik igennem åbningen og løbegangen, og sy elastikenderne sammen. Sy åbningen i taljekanten sammen. Pres forsigtigt bukserne fra vrangen.

  12 comments for “Strik uldne bermudashorts til baby

 1. Charlotte
  29/10/2017 at 11:15

  Hej Susanne
  Jeg har fundet din side her med mange dejlige opskrifter til baby. Jeg har 2 spørgsmål – det ene til disse shorts (1.) og vedr. Livsstykket (2.).

  1. Du skriver, at shortsene skal strikkes i 2 dele – men vil man da ikke skulle hækle 2. del modsat (jeg tænker på forhøjningen bagpå, og for at det kommer til at passe med ombuk af linningen, når det hele skal syes sammen ? Jeg fandt samtidig en vejledning på én af dine andre buksemodeller til, hvordan man laver et hul til snor istedet for at isætte elastik, og det var dét, der bragte hele dette spørgsmål på bane, for hullerne skal jo også sidde modsat.

  2. Jeg fik startet flere gange på Livsstykket, men blev ved med at trevle op igen, fordi jeg blev usikker på, om det jeg gjorde (og tænkte) var rigtigt. Allerede v. afslutningen af pind nr. 2, hvor jeg talte masker, afveg disse fra det oprindelige. Derfor vil jeg gerne høre, om der på alle pinde skal være 35 m – eller om de varierer fra pind til pind i mønsterstrikningen?

  På forhånd tak for svar – det skal lige siges, at jeg er rimelig nybegynder indenfor, men VIL rigtig gerne lære 🙂

  • Charlotte
   29/10/2017 at 11:20

   PS – Ups, der skal selvfølgelig stå ‘strikke’ og ikke ‘hækle’ – det var simpelthen en automatreaktion fra mine fingre, da det er den ‘verden’, jeg normalt begår mig i 🙂

  • Susanne
   29/10/2017 at 11:31

   Hej Charlotte,
   Dejligt, at du har mod på at kaste dig over babystrik – og jeg beklager sjuskeriet med bukserne, for selvfølgelig skal de 2 dele strikkes spejlvendt, så tak for hjælpen. Opskriften er hermed rettet.
   Mht. livstykket, så skal du have 35 eller 43 m (afhængigt af størrelsen) på alle p, indtil du slår m op til kroppen. Jeg har tjekket opskriften, og den er, som den skal være. Kan du prøve at beskrive for mig, hvad du gør, siden det går galt?
   Bedste hilsner
   Susanne

   • Charlotte
    29/10/2017 at 12:03

    Tusind tak for så hurtigt svar – det er jeg super glad for, og jeg går lige op og kigger opskriften igennem med shortsene herefter.

    Mht. livsstykket var det v. afslutning af p. 2 – når mønsteret er færdigstrikket står der, at de sidste 2 m strikkes ret, men jeg havde kun 1 m tilbage. Jeg prøvede flere gange, og det var det samme problem (men det var sent i aftes, så jeg kan lige prøve igen senere). Hvis jeg bare ved, at der i den mindste størrelse hele tiden skal være 35 m, så må jeg vel kunne finde fejlen 🙂

    • Susanne
     30/10/2017 at 08:50

     Jeg har faktisk skrevet mønsteret helt om nu, så jeg synes, det måske er mere logisk – selv om mange allerede har strikket den. Måske har de bare strikket og ikke tænkt så meget over, hvad der stod – sådan gør jeg vist selv.
     God dag.

 2. Charlotte
  29/10/2017 at 22:37

  Hej igen,

  Lige et afsluttende spørgsmål til shortsene – da jeg er ved at være færdig med 1. del. Der står følgende til sidst:
  “Strik 4 p (slut med en stribe i isblomst), idet der tages 1m ind i hver side på hver 2. p. Skift til p nr. 3 ½ og kitgrå, og strik 10 p glat. Luk elastisk af til rullekant.”

  Jeg er ikke helt med på, om der kun skal tages 1 m ind i hver side én gang – eller om det skal ske flere gange (måske på de 10 p glat ??), siden du skriver på på hver 2. pind ??

  Hilsner
  Charlotte

  • Susanne
   30/10/2017 at 08:38

   Hej igen Charlotte – jeg er glad for dit gå-på-mod på trods af stenene på vejen. Jeg håber, det er et afsluttende spørgsmål, forstået på den måde, at nu gider vi ikke finde flere ujævnheder i den opskrift. Jeg har tilføjet 2 p og, at der skal tages ind 2 gange – så nu håber jeg, du når i mål med den.
   Mht livstykket, så har du faktisk også ret der – du bliver da vist en superstrikker, før vi får et os om. Fortsat god strikkelyst.
   De bedste hilsner
   Susanne

   • Charlotte
    30/10/2017 at 19:14

    Hej Susanne,

    Jeg er SÅ glad for, at du overhovedet har tid og gør dig ulejlighed med mine ‘dåmme’ spørgsmål – og samtidig er det selvfølgelig også dejligt at vide, at jeg er på rette vej 🙂 Nu er 1. del færdig, og så bliver det spændende at se, om jeg kan få del 2 vendt rigtigt. Men først må jeg lige tilbage til Livsstykket og prøve igen – har nyt garn med hjem fra byen, så jeg kan næsten ikke vente med at komme igang 🙂 Tak for nu 🙂

    Strikkehilsner
    Charlotte

 3. Helle Sønder
  10/04/2019 at 08:38

  Hej Susanne.
  Tak for dine fine opskrifter,som jeg har strikket flere forskellige af til mit kommende barnebarn.
  Jeg vil gerne strikke bermudashortsene, men forstår ikke hvordan jeg strikker højre del spejlvendt 🙄
  Vil du være sød at skære det ud i pap for mig ?
  Med venlig hilsen Helle

  • Susanne
   11/04/2019 at 07:25

   Hej Helle,
   Det betyder, at du strikker højre del højere til modsatte side af venstre – giver det mening?
   Dbh Susanne

 4. Hanne Olsen
  14/03/2021 at 11:42

  Hej Susanne, jeg sidder og strikker, og er nu nået til benene, der skriver du “Skift til p nr. 3 ½ ” – men det har jeg da strikket på siden jeg skiftede til “Skift til p nr. 3 ½, og strik buksedelen længere bagpå således:”, så skal der skiftes pinde eller ej? 🙂 M.v.h.

  • Susanne
   15/03/2021 at 08:45

   Hej Hanne,
   Ja, det er da noget sludder – der skal skiftes til p nr. 2 ½ .
   Fortsat god strikkelyst.
   Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.