Strikket wellness

Det er tid til at få gjort krop, hænder og fødder klar til forår og sommer, og det er meget hyggeligere (og bedre for miljøet) med hjemmestrikkede wellness-sager. Hammam- eller skrubbehandskerne er strikket i den lækreste økologiske bomuld, som er blød, men som alligevel har en god fast struktur. Og de kan vaskes igen og igen. Også en rigtig sød gaveidé ammen med f.eks. et lækkert stykke sæbe og et par ansigstpads.

IMG_4436

I en marokkansk hammam bruger man altid en vaskehandske af mere eller mindre krads karakter. Disse er både bløde og kan gå til biddet.

IMG_4446s

Strikket hamman- eller skrubbehandske
Det skal du bruge: 1 ngl. Fibra Natura Cottonwood fra Cewec i hver af de 2 farver, pinde nr. 3 og 4.

Mål:
Bredde:  15 cm.
Længde: 20 cm.

Strikkefasthed: 19 m & 30/31 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip:
Perlestrik: 1. og alle efterfølgende p: 1 r, * 1 vr, 1 r *, gentag fra * til * p ud.

Slå 77 m op med beige/lyseblåt/jordbrunt garn på p nr. 3, og strik 12 p rib (1 vr, 1 r), MEN når 1. ribp er strikket, lukkes af for de første 20 m til strop. Skift til p nr. 4, og fortsæt i perlestrik (se Strikketip). Når hele arbejdet måler 11 cm (slut med 1 vrangsidep), skiftes til mørkegråt/beige/lyseblåt garn, og der fortsættes i perlestrik, MEN 1. p strikkes r. Luk elastisk af for alle m, når hele handsken måler 20 cm.
Sy handsken sammen i siden og i bunden, idet stroppen foldes dobbelt og sys med i sidesømmen (se foto). Tag handsken på, skrub og nyd!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.