Sy selv den uundværlige rygsæk

Den er blå, den er bærbar, og den er superpraktisk både i hverdagen og på rejsen. Den smarte rygsæk, som du selv kan sy, er syet i blødt, let og lækkert vinyl i en af forårets helt store farver – elektrisk blå – eller kobolt, som farven kaldes i perioder. Rygsækken har lynlåslukning, og inden i den gemmer sig en mindre ”clutch” til alt det værdifulde – en slags safety-boks. Clutchen, som også lukkes med lynlås, sidder fast inden i rygsækken med et bånd, så den ikke kan snuppes af en langfingret tyv. Skal det være ekstra lækkert, kan du sy for i. Termo- og drikkeflaske er fra Eva Solo.
Vinyl og sytilbehør er fra City Sycenter.
Termo- og drikkeflaske er fra Eva Solo.

Rygsæk med indbygget safety-box
Det skal du bruge: 70 cm vinyl eller andet kraftigt, men blødt materiale i 140 cm bredde, 230 cm nylongjord 4 cm bredt, 1 lynlås på 40 cm og 1 på 25 cm og et stykke reps- eller grosgrainbånd 1-1½ cm bredt til indertasken (gerne neon). Evt. tape. Sytråd i stoffets og gjordens farver.

Lynlås-clutchen inden i rygsækken hænger fast i et bånd, så den ikke kan snuppes.

IMG_2382x

Klip således til rygsækken: 2 rektangulære stykker vinyl på hver 67 x 43 cm. 2 stykker nylongjord på hver 90 cm og 1 stykke på 43 cm.
Klip således til indertasken/clutchen: 2 rektangulære stykker vinyl på hver 28 x 20 cm. 1 stykke repsbånd/ bændel på 35 cm.

Begynd med at sy lynlåsene i hhv. rygsæk og indertaske således: Pres med en negl 1 cm sømrum om til vrangen langs overkanten af de 2 stykker til rygsæk og de 2 stykker til indertaske, hold evt. sømrummene på plads på vrangen med tape. Hæft og ri lynlåsene i, så der er lige meget stof tilovers i hver ende. Sy dem fast med en stikning på hver side (ikke for tætte sting).
Indertaske/clutch: hæft repsbåndet fast på retsiden i den ene side af den ene taskedel 3-4 cm fra lynlåsen. Sy clutchens sider og bund sammen med 1 cm sømrum, idet repsbåndet sys med i sømmen. Overlock eller siksak sømrummene sammen. Hæft (sy ikke endnu) det korte stykke nylongjord fast på rygsækkens bagside ca. 20 cm fra lynlåsen. Stik de lange stykker gjord (skulderremme) skråt ind under det fasthæftede gjord (se foto), og hæft dem fast. Sy tværgjorden fast langs begge langsider, så skulderremmene sys med. Hæft skulderremmenes modsatte ender fast på skrå i bagstykkets nederste hjørner 5-6 cm fra hjørnet (se foto). Afprøv skulderremmenes længde på den kommende ejer, der er taget højde for rigelig længde, så de skal muligvis forkortes. Stik clutchens bånd 1 cm ind i mellemrummet mellem rygsækkens bagside og tværgjorden, fold det ud om stoffet, og stik det fast igennem alle 3 lag bånd og vinyl. Sy rygsækkens for- og bagside sammen i sider og i bund med godt 1 cm sømrum, idet skulderremmene samtidig sys fast. Overlock eller siksak sømrummene sammen. Fold en lille trekant i hvert hjørne i bunden, så søm ligger over søm, og sy en stikning på tværs ca. 3 cm fra trekantens spids. Vend retten ud på rygsækken, tag den på, og gå en tur!

Rygsækkens bagside.

IMG_2378x

Læg skulderstroppernes ender skråt ind under tværgjorden, før den sys på, og sy dem skråt på i rygsækkens bund.

IMG_2390x

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.