Tilos tørklæde no. 1

Vi fortsætter ufortrødent følgetonen om lækre tørklæder, som vi snart kan få brug for i det lunefulde efterår. Det her lille knaldrøde tørklæde strikkede jeg på vores faste græske yndlingsø Tilos (se artikel under “Mine rejser” i det überlækre Organic Brushed Alpaca fra Kaos Yarn. Garnet folder sig i den grad ud under strikningen, så selv om det strikkes i en tråd, får det masser af blød, lun fylde. Og så bruger du kun et nøgle garn til det. I-cord-kanten kræver lidt øvelse men kan udelades.

Tilos tørklæde no. 1

Det skal du bruge: 1 ngl. Organic Brushed.Alpaca fra Kaos Yarn , som har de mest fantastiske farver at vælge imellem. Jeg spottede garnet hos landets bedste garnbutik, Ulden .

Rundpind nr. 3.

Mål:
Ca. 74 cm fra spids til spids.
Ca. 25 cm midt bag.

Strikkefasthed: 22 m = 10 cm. Strikkefastheden skal som udgangspunkt passe, men, som jeg altid siger og skriver, betyder det lidt mindre, når der er tale om et tørklæde.

Tørklædet strikkes oppefra og ned fra midt bag og ud, og har en facon, som lægger sig fint om nakke og hals.

Udtagninger: Der tages ud ved at slå om i begyndelsen og slutningen af hver p og på hver side af midterm (som strikkes glat hele tørklædet igennem) på hver 2. p (retsiden). På efterfølgende p strikkes omslagene drejet, så der ikke kommer huller.

Strukturstriber: * 24 p retstrikning (= 12 retriller), 12 p glatstrikning *, gentag fra * til * i alt 2 gange.

Slå 7 masker op på rundpind 3, og strik 1 p ret fra vrangsiden.
Fortsæt derefter med udtagninger og strukturstriber således:
1.p (retsiden): 1 r, slå om, 2 r, slå om, 1 r, slå om, 2 r, slå om, 1 r.
2.p: 1 r, slå om, 1 dr r, r til m før den midterste m, 1 dr r, 1 vr, 1 dr r, r til der er 2 m tilbage, 1 dr r, slå om, 1 r.
3.p: 1 r, slå om, 1 dr r, r til der er 2 m tilbage, 1 dr r, slå om, 1 r.
Gentag 2. og 3. p, til der i alt er strikket 24 p retstrikning/ 12 retriller.
Fortsæt derefter i glat (se Strukturstriber) med udtagninger på samme måde, men på vrangsidep strikkes omslagene dr vr.
Når strukturstriberne er strikket igennem 2 gange, afsluttes med 10 p rib (2 r, 2 vr), stadig med de samme udtagninger, og sørg for at rib-m bliver ens på begge sider af midterm.

Luk nu af med i-cord . Bryd ikke garnet men fortsæt med at strikke i-cord-kant  langs tørklædets 2 skrå sider. Bryd garnet, og sy i-cord-enderne sammen som vist på videoerne.
Bemærk: De YouTube videoer, jeg linker til er bare nogle af mange, som findes, så prøv dig frem og find dem, du finder bedst.

  1 comment for “Tilos tørklæde no. 1

  1. Wordsworth
    28/09/2023 at 08:51

    1000 TAK for den💎 jeg har altid vendt mine tørklæder så spidsen er foran, men det er jo min nakke og ryg jeg “fryser” 👍🙏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.