Vintervarme torvevanter med tommel

Jeg er og bliver glad for de fingerløse torvevanter, som i den grad giver mening både inde og ude, når der skal holdes lidt igen med radiatorvarmen. Du får varme til håndleddene, og fingrene er frie til alt muligt. Lige noget for mig, som foretrækker to funktioner i én. Som du kan se på de forskellige fotos, er de også velegnede til cafébesøg. De rosa og de sart blå er strikket i et blødt miks af alpaka, merino og nælde, og luksusudgaven i lysebrun i en tråd økould og en tråd mohair + silke. Alt fra Onion.

Vintervarme torvevanter

Det skal du bruge: 1 ngl. No. 3, Organic Wool + Nettles (50 g) og 1 ngl. Silk + Kid Mohair (25 g) til de lysebrune ELLER 1 ngl Alpaca + Merino Wool + Nettles fra Onion til de rosa og de gråblå.
Et sæt AddiCrasyTrio eller strømpepinde nr. 3 og 3 ½.

Mål:
Håndledsvidde: ca. 17 cm (husk at strik er elastisk).

Strikkefasthed: 24 m og 34 p/omg = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip: 1 r ud = saml lænken før næste m op, og strik den dr r.

Venstre vante:
Slå 40 m op på p nr. 3, og strik 20 omg rundt i glat. Skift til p nr. 3 ½, og fortsæt, idet der tages ud til tommelfingerkile på hver 4. omg således:
1.omg: 16 r, 1 r ud, 4 r, 1 r ud, r omg rundt.
5.omg: 16 r, 1 r ud, 6 r, 1 r ud, r omg rundt.
Fortsæt udtagningerne, idet der for hver udtagningsomg bliver 2 m mere imellem udtagningerne (= tommelfingerkile) i alt 7 gange (= 18 m i tommelfingerkilen).
Efter sidste udtagning strikkes næste omg således: 16 r, sæt de 18 tommelfingerm over på en tyk hjælpetråd, og slå 4 m op i forlængelse af de 16 r. Fortsæt rundt med 10 omg over håndens 36 + 4 m (= 40 m), og luk elastisk af. Sæt tommelfingerm over på p igen, sæt garnet til, og strik 4 m op i de 4 opslåede m fra håndens m (= 22 m), og strik 10 omg rund. Luk elastisk af.

Højre vante:
Strikkes som venstre men spejlvendt, så tommelen sidder i den modsatte side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.