Torvevanter med søde detaljer

Vanter uden fingre er supergode i overgangsperioderne, hvor det næsten er for varmt med vanter men for koldt ude. Og så kan jeg så godt lide at have fingrene fri. Torvevanterne strikkes frem og tilbage og sys sammen i siden. Du kan naturligvis strikke dem helt ensfarvede og uden den skøre pompon, men lidt sjovt må det jo gerne være. Garnet er en blød mulesingfri uld fra Mayflower

Torvevanter med søde detaljer
Str. S/M-L

Det skal du bruge: 50 g Mayflower Easy Care Classic (blød mulesingfri uld) i bundfarven og evt. en rest i en kontrastfarve. Pinde nr. 3 ½ og 4.

Mål:
Håndledsomkreds: 18-20 cm
Længde: 18-20 cm.

Strikkefasthed: 22 m & 28 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe or at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip: 1 r ud = saml lænken op før næste m, og strik den dr r.

Højre vante:
Slå 42-46 m op på p nr. 3 ½ , og strik frem og tilbage i rib (2 r, r vr). Skift til p nr. 4 efter 6 cm, og fortsæt i glat og udtagninger til tommel således:
1. udtagningsp (retsiden): 21-22 r, 1 r ud (se Strikketip), 3-4 r (= tommel), 1 r ud, 18-19 r.
Strik 3 p glat.
2. udtagningsp: 21-22 r, 1 r ud, 5-6 r, 1 r ud, 18-19 r.
Fortsæt disse udtagninger på hver 4. p i alt 5 gange (= 52-56 m). Strik 3 p glat lige op. Strik vr tilbage til og med tommelfingerm. Slå 2 m op, og strik r til og med tommelfingerm. Slå 2-3 m op (= 17-18 tommelfingerm). Strik 3 p glat over tommelfingerm.
Skift til p nr. 3 ½ , og strik 4 p rib (2 r, * 2 vr, 2 r *, gentag fra * til *, og slut med 1-2 r.
Luk elastisk af i rib.
Sy tommelfingersømmen sammen med madrassting.
Sæt garnet til ved tommelfingerm, og strik med p nr. 4, 3-4 m op over de opslåede tommelfingerm (= 42-46 m). Strik 6 p glat, skift til p nr. 3 ½ og afslut med 4 p rib som i begyndelsen af vanten. Luk elastisk af i rib.

Venstre vante:Strikkes som højre men spejlvendt, til der er strikket 5 p glat ovenover tommelfingeren. Skift til kontrastfarven, og strik 1 p vr tilbage. Skift til p nr. 3 ½, og strike 4 p rib. Luk elastisk af i ri2.

Montering: Sy vanternes sidesøm sammen, og hæft alle enderne. Lav en pompon med en diameter på ca. 3,5 cm, og sy den fast på højre vante. Brug gerne en pompon-maker, som den på fotoet – det er de bedste! Sponsoreret af hobbii.dk

På med vanten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.