Det er næppe nogen hemmelighed, at jeg er tosset med Marokko, og jeg er netop hjemvendt fra endnu en dejlig uge i det skønne land. Opskriften på den klassiske kyllingetagine med saltsyltet citron og oliven bliver ofte brugt her i hjemmet, og jeg har lært at lave retten af Lala Nezha, som kører sin kokkeskole på sit lille landsted lidt uden for Marrakech. Få mere info hos Marokko Eksperten , som arrangerer ture dertil.
Lala Nezha’s kyllingetagine med saltsyltede citroner og oliven
(4 personer)
1 hel kylling delt i 8 stykker, gerne øko
evt. indvoldene fra kyllingen, meget fint hakket
2 rødløg, finthakkede
4-6 fed hvidløg, finhakkede
4 spsk. stødt koriander
2 spsk. stødt gurkemeje
2 spsk. stødt ingefær
1 knsp. friskkværnet peber
1 smule salt (husk at både citron og oliven er salte)
1 saltsyltet citron i tynde både/ strimler
½ dl olivenolie
1 dl vand
4 spsk. oliven (gerne marokkanske)
Tilbehør: couscous, evt. med friskhakket mynte og /eller friskhakket koriander eller godt brød
Skær ret dybe ridser i kyllingekødet, og prop de finthakkede indvolde ind i revnerne. Læg kyllingekødet i en tagine eller stegeso, og tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Massér det hele ind i kødet. Tilsæt olie og vand, og vend kødet godt rundt. Sæt låget på taginen, og sæt den i ovnen ved 190° eller på gasbluset ved middel varme i 15 minutter. Vend kyllingestykkerne, fordel citronstrimlerne over, og steg videre i 5-10 minutter. Vend kødet igen, tilsæt oliven, og lad det hele simre videre i ca. 30 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt. Servér straks med couscous eller godt brød og grønt drys.
Uha, det lyder lækkert. Og sjovt nok er jeg lige blevet foræret et glas saltsyltede citroner, som jeg ikke rigtig ved, havd jeg skal stille op med…
I din opskrift kan jeg ikke rigtig se hvornår citroner og oliven skal tilsættes, men jeg tænker de går ind under krydderier?
Venlig hilsen
Maria
Hej Maria,
Det ER lækkert 😎
Jeg kan se, jeg faktisk ikke havde skrevet, hvornår citronen skulle i – det har jeg nu. Olivenerne skal i som beskrevet.
God appetit – jeg elsker den ret.
Bedste hilsner
Susanne
Halløj igen 😀
Jeg kan stadig ikke se. hvornår citronen skal i … 😟
Kh Maria
NU kan du se det – jeg beklager, men jeg sad i Portugal med en meget dårlig netforbindelse og forsøgte at rette det.
Bh Susanne
Uhm, ja!
Det smagte godt og var let at lave!
Tak for opskriften 🙂
Kh
Maria
Hej
En ret der skal afprøves til min marrokanske svigersøn 😀😀. Er stødt på flere opskrifter med saltsyltet citron, men kan dog ikke finde det nogen steder. Hvor finder du de lækre marrokanske specialister henne ???
Mange hilsner
Dorthe 😀😀
Du kan enten lave saltsyltede citroner selv – se Saltsyltede citroner , eller du kan købe dem hos din etniske købmand/ slagter afhængigt af, hvor i landet du bor – hvis du bor i København har jeg nogle forslag.
Bh/Susanne
Hej Susanne.
Jeg har med stor interesse læst om din passion for Tilos. Har du ikke rejser derned mere?
Hilsen
Kirsten
Efter at have tilbragt 3-4 uger på Tilos gennem 20 år, holder vi en pause.
Dbh Susanne