Algarve for alle

Det lune vinterklima gør Algarvekysten tiltrækkende for folk, der har mulighed for at flygte fra den danske vinter uden at skulle flyve jorden rundt, og samtidig er de skønne brede sandstrande ved Albufeira en lækkerbisken for dem med hang til sand og hav og drinks med paraplyer om sommeren. Der kan både gås lange vandreture og golfes i området, og det er nemt at tage bussen til f.eks. regionens hovedstad Faro. Vi rejste med Kulturrejser, og det er ikke sidste gang.

Drop februar i Danmark
Sidste år flåede manden og jeg februar måned ud af den danske kalender til fordel for 3 fede uger med ganske vist skiftende vejr, men hovedsaligt med høj klar sol og soldyrkning på altanen i timevis. Og det bliver ikke sidste gang, vinteren forkortes på den måde. Vi havde satset hårdt og ganske enkelt bestilt en færdigpakket rejse, og så måtte det jo briste eller bære – og heldigvis bar det.

Da skønne Rosa-rejseleder fik os samlet i lufthavnen, var vi klar over, at det ville blive godt, og da vi blev indkvarteret i en rummelig, velindrettet lejlighed på Cerro Mar Atlantico i Albufeira, kunne det ikke gå helt galt. Og udenfor blomstrede mimoserne overalt i deres gule overflod – et fantastisk syn.

Både gryden og retten, der tilberedes i den hedder cataplana

Cataplana og grillede sardiner
Albufeira by er hurtigt overset men hyggelig nok at slendre lidt rundt i, og der er mange restauranter, hvor både nationalretten grillet sardin (som jeg er vild med) og Algarvekystens specialitet cataplana står på menukortet plus alle mulige andre retter til enhver smag. Cataplanaen er en ufo-lignende rund ”gryde” med tætsluttende låg. De er i stål eller oftest kobber, og det er en one-pot-ting, hvor man tilbereder både fisk, kød eller fjerkræ sammen med kartofler og grøntsager. Smart og super velsmagende form for simremad, som bevarer alle råvarernes saft og kraft. De første gange, jeg lavede mad i vores derhjemme, var jeg bange for, at de skulle eksplodere, men det holder – og det smager.

 

Oplev Algarve
De fantastiske klippeformationer langs kysten mod øst er svære at blive trætte af, men det kan man som bekendt blive af at gå i sand i timevis, så heldigvis kan du gå på asfalteret og flisebelagt grund mod vest ud til fiskerihavnen og den store marina. De direkte busforbindelser til bl.a. Faro og Loulé gør det også nemt at tage en afstikker rundt i området. Faro har en del butikker, hvis shoppegenet skal plejes – bl.a. en Zara – og Loulé byder på en rigtig hyggelig markedsbygning med masser af boder med lokale specialiteter både inde og ude. Lejer du bil, skal du absolut tage til de interessante byer Tavira og Olhao. Tavira er en lidt Venedig-agtig by med fine gamle bygninger i forskellige grader af velholdthed, og Olhao har det fedeste madmarked fordelt i 2 fantastiske bygninger ved kysten og en labyrint af smalle gyder, som man sagtens kan fare vild i.
Mod vest er havnebyen Lagos bestemt et besøg værd med den hyggelige gågade, der frister med gode restauranter og butikker, og endnu længere vestpå ligger kysstrækningen ved Sagres med de både skræmmende og dybt fascinerende lodrette klippeformationer.


I udkanten af selve Albufeira er der et skægt såkaldt sigøjnermarked vist nok en lørdag om måneden, og der sælges alt fra stikkontakter og gryder til sneakers og bh-er, oste og grøntsager. Sjovt og billigt.
Algarvekysten kan altså både prale af et mildt og venligt klima, fornuftige priser, kultur og skøn natur, så der er faktisk ikke så meget at betænke sig på, og det er slet ikke usandsynligt, vi drager derned igen.

 

 

  3 comments for “Algarve for alle

 1. 22/03/2017 at 15:27

  Sikken en dejlig beskrivelse af hvad lyder som et skoent sted. Jeg bor I New York og det er sandsynligt at vi proever et besoeg engang.

 2. Grethe Larsen
  28/03/2017 at 09:26

  Lyder dejligtat I har haft en god oplevelse på Algarvekysten! En bekendt har været på samme tur med Kultur rejser og var var meget skuffet! Vi var 1 uge på kysten i et ” rugbrød ” i november og boede i Largo! Portugiserne er meget imødekommende og gode til engelsk! Hvis du er til det sydlige i vinterhalvåret så prøv Andalusien ØST for Malaga! Her er der fx i Frigiliana kokkeskole med Tina Schftelowitz ( suveræn serien m.m ) hun har skrevet en lækker bog ” Den andalusiske drøm” om stedet og opskrifter! Kunne måske være noget for dig! Mange hilsner fra Grethe Larsen 🇪🇸👍

  • Susanne
   28/03/2017 at 09:59

   Hej Grethe,
   Tak for gode tip! Jeg kender Tina Scheftelowitz, da jeg har arbejdet sammen med hende på både IN og Femina, så det kunne være sjovt.
   God foråsdag
   Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.