Dæk nytårsbordet med syede stjerner

Der er noget magisk ved stjerner, og vi elsker dem hele året. Her er de broderet med hvidt på koksgråt stof, som giver en raffineret, men afdæmpet stil til dit nytårsbord. Stjernerne er lynhurtigt syet med risting, og du kan oven i købet gøre det på en dug, du har i forvejen, hvis det skal gå rigtig stærkt. Her er de syet på hhv. en bordløber, som lægges på tværs af spisebordet som opdækning til to, en dækkeserviet og en mundserviet.

Her er tingene fra:
Vinglas til 189,75 kr. pr. stk. fra Eva Solo, tlf. 36 73 20 60.
Matsort spisestel til 139,95-199,95 kr. pr. stk. fra Lyngby by Hilfling, tlf. 61 69 53 59.
Dorotea Night til 649 kr. for 2 sæt knive og gafler/4 skeer og Holscher bestik til 1.999 kr. for 16 dele fra Gense, tlf. 43 46 25 44.

Bordløber
Mål: 46 x 136 cm.

Det skal du bruge: 50 cm koksgråt/sort kraftigt bomulds/hørstof i 140 cm bredde (klippet trådlige af) samt kraftigt råhvid sytråd, pap, nål og skrædderkridt. BEMÆRK. Stoffet skal være snorlige klippet af!

Tegn stjernerne af efter diagrammet, og klip dem ud i pap. Den store stjerne skal være ca. 9 am fra tak til tak. Fold 2 cm sømrum dobbelt om til vrangen hele vejen rundt om bordløberen, og stik det fast på maskine. Læg løberen fladt på et bord med vrangen opad. Tegn det ønskede antal stjerner op med kridt efter papskabelonerne i et tilfældigt drys midt på løberen. Sy hver stjerne op med risting i kridtstregen, men pas på at stingene bliver længst på retsiden. Pres den færdige løber.

IMG_3752Soe_udsnit

Dækkeserviet/ mundserviet
Mål: 46 x 36 cm/ 36 x 36 cm.

Det skal du bruge til hver serviet: et stykke bomulds/hørstof på 50 x 40 cm/ 40 x 40 cm (klippet trådlige af) samt kraftigt råhvid sytråd, pap, nål og skrædderkridt. BEMÆRK. Stoffet skal være snorlige klippet af! Fold sømrummet om, og stik som til bordløberen. Læg servietten med vrangen opad, og tegn en lille stjerne op med kridt i serviettens øverste HØJRE hjørne (så bliver det venstre hjørne på retsiden). Sy stjernen som på løberen og pres den færdige serviet.

Stjernerx

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.