DIY: Pynt op med rosetter

Papirrosetter er nemme og hurtige at lave, og så er de så fine og kan bruges til så meget. Og så er de julede på den beherskede måde. Sæt de små rosetter på pind som små vinterblomster i potter, eller hæng den store roset på døren. Rosetterne er også superfine at binde på julegaverne eller hænge på juletræet. Eller sæt en stor roset i toppen af juletræet som en alternativ stjerne.

IMG_9363xx

Stor roset til døren
Mål: 19 cm i diameter
Det skal du bruge: 1 stykke kraftigt papir med fint trykt mønster på 39 x 19 cm, lidt neongarn, hæftemaskine til små klammer og/eller nål og tråd.

Læg papiret fladt på bordet, og fold det på tværs i folder på ca. ¾ cm, skiftevis ret mod ret og vrang mod vrang. Pres folderne med fingrene, så det bliver en slags plissering. Vikl neongarnet stramt om midten af det foldede papir (og det skal være på midten!), og bind det sammen på bagsiden. Træk forsigtigt papirets hjørner mod hinanden, så der dannes en roset. Hæft eller sy papir-hjørnerne sammen, og sæt en snor i til ophæng.

Små rosetter på pind
Mål: 7 cm i diameter
Det skal du bruge til hver roset: 1 stykke kraftigt papir med fint trykt mønster på 20 x 7 cm, lidt neongarn, hæftemaskine til små klammer eller nål og tråd, blomsterpind, smalt gavebånd (gerne neon), lim, små potter og mos.

Lav rosetterne som beskrevet under STOR ROSET. Sæt en klat lim i den ene ende af blomsterpinden, og lim gavebåndets ende fast. Sno båndet om pinden, så den er helt dækket, og lim båndenden fast. Lim en roset på pinden, stop lidt mos i en potte, og stik pinden i mosset, og du har den fineste juleblomst.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.