Stjernejul

Stjerner er gangbare året rundt, så start julen blødt op med at strø om dig med stjerner i hjemmet. Sy f.eks. en fin pose til kalendergaver, adventsgaver – eller måske til strikketøjet eller skifteskoene? Eller pift middags- eller morgenbordet op med lækre dækkeservietter med en stjerne i hjørnet. Du kan også bruge stjernemotivet til en lille notesbog f.eks. til at notere alle julens gøremål i eller gi’ væk som en lille hyggegave. Du får syvejledning til alle tre ting her.

Stjerner: Print stjernediagrammet ud, og tegn den store og den lille stjerne af. Det er i virkeligheden ikke så vigtigt, hvor små eller store de er, men dem jeg har brugt her, måler hhv. 6 og 10,5 cm fra tak til tak. Du finder diagrammet nederst på siden.

Gavepose med stjerner
Mål: 30 x 40 cm
Det skal du bruge: et rektangulært stykke hørstof på 32 x 88 cm til posen, sort stof til stjerner, Vliesofix og ca. 150 cm snor, gerne neon.

Tegn 1 stor og 2 små stjerner (eller så mange, du ønsker) over på Vliesofix, og stryg det bag på det sorte stjernestof (se brugsanvisning på pakken). Klip stjernerne ud.

Siksak eller overlock posestoffet hele vejen rundt. Fold stoffet dobbelt ret mod ret, og sy sidesømmene sammen med 1 cm sømrum, men lag de øverste 7 cm stå åbne i hver side. Pres sømrummene fra hinanden, og stik sømrummene fast i slidserne foroven. Pres 4 cm sømrum om til vrangen langs overkanten. Stik ombukket fast 3 cm fra kanten. Vend retten ud, og pres. Træk papiret af Vliesofixen på stjernerne, og placer dem på posens forside. Pres dem på med strygejernet, og sy dem fast med tæt siksak rundt i kanten. Del neonsnoren i 2, og træk dem hver sin vej igennem løbegangen. Bind enderne sammen på hver af snorene, og træk knuderne ind i løbegangen.

IMG_9267x

Dækkeserviet med stjerne
Mål: 38 x 48 cm
Det skal du bruge til 1 dækkeserviet: et stykke hørstof på 42 x 52 cm, sort stof til stjerne og Vliesofix.

Pres 2 cm sømrum dobbelt om til vrangen hele vejen rund, og fold hjørnerne, så de ligger pænt. Stik ombukket fast. Tegn 1 stor stjerne (eller det antal, du har brug for) over på Vliesofix, og stryg det bag på det sorte stjernestof (se brugsanvisning på pakken). Klip stjernen/stjernerne ud. Træk papiret af Vliesofixen på hver stjerne, og placer den i øverste venstre hjørne af dækkeservietten. Pres den på med strygejernet, og sy den fast med tæt siksak rundt i kanten.

IMG_9266x

Notesbog med stjerne
Det skal du bruge: 1 notesbog, sort stof til stjernen og Vliesofix.

Tegn en lille stjerne over på Vliesofix, træk papiret af Vliesofixen, og placer stjernen på notesbogen. Stryg stjernen på. Bogens forside kan godt vende hjørnerne opad af varmebehandlingen, men så skal du bare lægge den i pres under noget tungt.

Stjernerx

  2 comments for “Stjernejul

 1. Heidi
  05/01/2016 at 11:56

  Thank you so much! It’s lovely.

  • Susanne
   05/01/2016 at 15:57

   Nice to hear!
   Best regards
   Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.