HJEMMESTRIK – min nye bog

I dag udkommer min nye strikke-hæklebog HJEMMESTRIK med 50 nye opskrifter på lækre, bløde ting til dit hjem. Der er puder, pøller, tæpper, dækkeservietter, håndklæder og meget mere, som du selv kan strikke eller hækle. HJEMMESTRIK fra forlaget Rosinante fås hos din boghandler til 200 kr.

Ingen er fejlfri, og selv om der er kontrolleret på kryds og tværs, er det alligevel lykkedes for en linje at stikke af fra opskriften på Strikket ferskenfarvet pude med dobbelte snoninger på side 139.
Over de to nederste linjer mangler sætningen: Strik yderligere 5 p ret, og luk elastisk af. Hæft ender, og sy knapper.

  15 comments for “HJEMMESTRIK – min nye bog

 1. 11/04/2019 at 13:36

  Stort tillykke med udgivelsen!

 2. 22/04/2019 at 15:05

  Hej Susanne.
  Efter at være en ældre dame på snart 80 år. Må jeg erkende at pengepungen er krympet til ukendelighed, så jeg næppe får råd til at købe din flotte bog om strikkede håndklæder o.s.v.Jeg har strikket alt hvad du kan tænke dig. I skolen stod jeg altid uden for døren fordi jeg slet ikke kunne få garn og strikkepinde til at enes.Som ung mødte jeg den mand som fik rost mig når mit strikketøj lignede det ønskede..I familien er jeg den eneste som finder strikketøjet frem ved enhver lejlighed sikkert til irritation for dem som mener at min hobby er irriterende, nå skidt med det, de aner ikke hvad de går glip af. Hele denne historie er kun for at høre om jeg kan erhverve opskrifterne stykvis. Det vil hjælpe på min slunkne kassebeholdning
  Hvis du støder på stavefejl skyldes det at jeg desværre har fået en øjensygdom som gør det sværere at læse – skrive samt at dyrke mit elskede håndarbejde. Jeg har flere ting igang men vil gerne strikke nogle flotte beige eller brune dækkeservietter.

  • Susanne
   28/04/2019 at 15:06

   Kære Anni,
   Undskyld, du har måttet vente lidt på mit svar, men jeg skulle lige tænke over din kommentar og forespørgsel. Jeg har fuld forståelse for din situation, men jeg skal jo altså også leve af, at min bog bliver solgt (og det kan jeg såmænd ikke alligevel). Jeg har desværre ikke mulighed for at sælge ud af enkelt-opskrifter, men min tanke er da, at lægge nogle af opskrifterne her på bloggen, så jeg kan ikke andet end opfordre dig til at holde øje med, om der kommer noget, du kan bruge på et tidspunkt. Du kan også gøre os begge den tjeneste, at spørge efter bogen på biblioteket, for så kan det jo være, de tager den hjem – og det får jeg også lidt ud af.
   De bedste hilsner
   Susanne

 3. 02/12/2019 at 14:13

  Den ryger fluks på ønskesedlen. 🙂

  • Susanne
   02/12/2019 at 15:15

   👏👍🏼- håber du får den Sanne.
   Dbh Susanne

 4. Lotte Josephsen
  27/02/2020 at 09:41

  Kære Susanne

  Jeg har købt din bog, og glæder mig til at komme i gang. Især har jeg forelsket mig i de marokkanske puder.

  Jeg har dog nogle spørgsmål til farverne på Semilla melange:

  Svarer SM13 brun
  Til fv 139 kaffebrun som angivet i opskriften?

  Du angiver også at sort har nr 04. På nettet står, at det er koksgrå og at sort er 05?

  Desuden opgives både hvid og natur som 01

  Håber du kan hjælpe, så jeg køber de helt rigtige farver.

  Alternativt – kan de laves i Soft Melange Eco Wool fra Garnudsalg.dk?

  De bedste hilsner
  Lotte

  • Susanne
   01/03/2020 at 11:31

   Hej Lotte,
   Tjah, det kan jeg godt se, men jeg har skrevet de farvenumre, som stod på banderolerne i sin tid, MEN den brune ser ud til at være den, der nu kaldes fv 13, den natur er fv 01, og om du bruger kulsort eller den koksgrå afhænger lidt af, hvor skarpt, du vil have udtrykket, som bliver lidt blødere med den koks (som jeg har brugt, og den er næsten sort).
   Jeg har ikke strikket i Soft Melange Eco Wool fra Garnudsalg, så det kan jeg desværre ikke sige, men hvis strikkefastheden og farverne stemmer, kan du sikkert bruge det i stedet.
   Dbh og god fornøjelse
   Susanne

   • Lotte Josephsen
    02/03/2020 at 10:14

    Hej Susanne

    Mange tak for svaret – jeg glæder mig til at komme i gang!

    mvh Lotte

    • Susanne
     02/03/2020 at 10:36

     God fornøjelse 👍🏼

 5. Jette M Hansen
  22/09/2021 at 16:03

  Hej Susanne
  Jeg har gemt et billede af en uld bluse som er en opskrift af dig, den er nok fra sidst 1970 eller først 1980. Jeg har ikke opskriften men vil gerne have den !
  Kan / må jeg sende billedet til dig ? Det kræver jo nok en mail adr så jeg prøver at sende min mail adr til dig.
  På forhånd tak
  Vh
  Jette M Hansen

  • Susanne
   26/09/2021 at 08:35

   Hej Jette,
   Jeg har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med så gammel en opskrift. Jeg har ikke noget arkiv over de ufattelig mange opskrifter, jeg har leveret gennem årene.
   Jeg håber, du kan finde et alternativ.
   De bedste hilsner
   Susanne

   • Jette M hansen
    27/09/2021 at 20:02

    Hej Susanne
    Det er bare ok, jeg prøver at tage et billede af billedet og slår det op på Facebook gruppen “Vi elsker at strikke” Håber det er ok for dig .
    Vh
    Jette M Hansen

    • Susanne
     30/09/2021 at 08:49

     Selvfølgelig 😊

 6. Line Lindskrog
  12/06/2024 at 09:51

  Hej Susanne. Jeg har haft dine fine bog i nogle år nu og det er blevet til meget sjov og nogle rigtig fine ting til mig selv og som gaver til familien.
  Jeg håber det er okay at stille et spørgsmål til en opskrift fra bogen som jeg ikke kan gennemskue.
  Det grønne håndklæde på s.85-87 i din bog hjemmestrik. Når man efter p 15 i p16 skal lave r over r, og vr over vr. Hvordan skal slå om maskerne og 2r sm 2 r dr sm fra p15 tydes på p16? Jeg har prøvet at nærstudere billederne i bogen men jeg desværre ikke kommet frem til noget.
  På forhånd tak.
  Mvh. Line

  • Susanne
   02/07/2024 at 10:53

   Hej Line,
   De nævnte m skal strikes vr på vrangen. Og du er altid velkommen til at spørge også om mine bøger.
   Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.