Old school tørklæde med rullekant (i-cord)

Jeg havde sådan nogle praktiske halstørklæder med slids, da jeg var lille, og de er faktisk ret smarte, for dels bliver de siddende, som de skal, og dels fylder de ikke meget under frakken. Det ultrabløde og miljøvenlige garn er en skøn nyhed fra CaMaRose, og det består af økologisk bomuld, genbrugsuld og økologisk kashmir. Der går lige nøjagtig 2 nøgler garn til, så strikker du det længere, skal du bruge et nøgle mere.
Den allestedsnærværende i-cord-kant eller rullekant, som jeg prosaisk vælger at kalde den på dansk, skal selvfølgelig også vises her på min blog, og den er både superpæn og supernem.

Old school halstørklæde

Det skal du bruge: 2 ngl/100 g Høst (75 % økobomuld/ 16 % genbrugsuld/ 9 % økokashmir) fra CaMaRose

Pinde eller rundpind nr. 4.

Mål: 20 x ca. 99 cm.

Strikkefasthed: 19 m = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at f det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Tip til rullekant/i-cord: Det kan være fristende at strikke de 3 m til kanten strammere, men det er overhovedet ikke nødvendigt, for kanten lægger sig lige så fint, efterhånden, som den strikke.

Slå 6 m stramt op, og strik rullekanter og ret således:
Strik r til de sidste 3 m, som tages vr løst af med garnet foran arbejdet. Vend, og strik de 2 løse rullekantm r, strik næste m forfra og bagfra, så du får 2 m i en, r til de sidste 3 m, som tages vr løst af med garnet foran arbejdet. Gentag denne udtagningsp, idet alle m imellem rullekanterne strikkes r, til der er 38 m (sæt en markør i kanten af arbejdet), og fortsæt lige op, til tørklædet fra sidste udtagning/markøren måler 12 cm.
Nu strikkes tørklædets for- og bagside hver for sig til slids således over først de forreste m: 3 r (rullekanten), sæt derefter hver 2. m over på en hjælpep bag arbejdet, til der er 4 m igen, 1 r, 3 m løst af til rullekant. Strik 8 cm ret med rullekant over de forreste m med rullekant.
Sæt m på 1 hjælpep, og strik 8 cm ret uden rullekant over de bageste m. Strik derefter alle m fra begge halvdele tilbage på samme p således: 3 m rullekant, strik skiftevis 1 r fra bageste p og 1 r fra forreste p, til alle 38 m igen er på p. Strik 43 cm i ret og rullekant lige op (mål omkring din hals, måske skal tørklædet være kortere eller længere – og husk så mere garn!).
Strik næste p således: 3 m rullekant, strik alle m sm 2 og 2, til der er 3 igen (= rullekant), og strik 8 cm ret og rullekant over de resterende m. Strik derefter hver m forfra og bagfra, bortset fra rullekanterne, så du igen har 38 m på p. Strik 12 cm lige op, og tag derefter ind således: 2 r (fra rullekanten/ i-cord’en), 2 r dr sm, r til de sidste 3 m, som tages løst af. Tag ind, til der er 6 m tilbage. Luk de 6 m stramt af.

Hæft alle ender, og tag dit nye varme bløde tørklæde og halsen.   

  3 comments for “Old school tørklæde med rullekant (i-cord)

 1. 19/12/2022 at 00:33

  Hvor er det fint, tusind tak igen, igen for at dele ud af dine mange gode opskrifter. Har (også) gemt denne opskrift 🥰.

 2. Lis Johannesen
  10/02/2024 at 15:33

  Hej Susanne, hvor er det fint, har du også en opskrift til piger 7-10 år ?

  Mvh
  Lis

  • Susanne
   11/02/2024 at 17:22

   Hej Lis,
   Jeg har de opskrifter, som du finder her på bloggen – intet “hemmeligt” arkiv 😊.
   Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.