Sommersjal i to farver

Sjalet strikkes i det fineste hulmønster og er bestemt for øvede strikkere – så er du advaret! Men kan du strikke, er det ikke kompliceret, men fortvivl ikke, hvis hulmønsteret ikke bliver helt så nøjagtigt som mit. Denne gang har jeg valgt at vise mønsteret på et diagram, da det nærmest blev uoverskueligt at beskrive det i forhold til sjalets udtagninger, og . Det strikkes i tynd, blød uld fra en miljøbevidst familievirksomhed i det skotske højland, og garnet kan købes hos Garnudsalg.dk

Sommersjal i to farver

Det skal du bruge: 100 g i pink og 100 g koralfarvet Højlandsuld fra Garnudsalg.dk, lang rundpind nr. 4 og hæklenål 4 mm.

Mål:
Bredde: ca. 150 cm.
Længde i spidsen: ca. 75 cm.

Strikkefasthed: 21 m & 31 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere rundpind.

Slå 4 m op med pink garn, og strik:
1.p: strik hver m forfra og bagfra (=8 m).
2.p: r.
3.p: 1 r,*  tag 1 r ud, 1 r *, gentag fra * til * (= 15 m).
4.p: r.
5.p: 1 r løs af, 2 r, slå om, 3 r, slå om, 3 r, slå om, 3 r, slå om, 3 r (= 19 m).
6.og hver efterfølgende lige p (vrangen): 1 r løs af, 2 r, vr til de sidste 3m, 3 r.
7. og hver efterfølgende ulige p: 1 r løs af, 2 r, slå om, r til de midterste 3 m, slå om, 3 r, slå om, 3 til de sidste 3 m, slå om, 3 r.

Fortsæt disse udtagninger, idet der for hver udtagningspind bliver 2 m mere mellem udtagningerne hele arbejdet igennem.

Når der er 97 m mellem omslagene på hver side af midten, strikkes mønster efter diagrammet, idet de nye m strikkes i mønster efterhånden, som der kommer flere m. Når du når til ternmønsteret, skiftes til koralfarvet garn.

BEMÆRK: på de p i ternmønsteret, hvor der strikkes 3 m sm, begynder og slutter mønsteret i starten og slutningen på hver side af sjalets midte med henholdsvis 2 r sm, slå om, og slå om, 2 r dr sm.

Når mønsteret på diagrammet er strikket igennem, afsluttes med 6 p retstrikning, og der lukkes elastisk af for alle m på en gang. Lad være med at bryde garnet, og hækl bort således: Spring 1 aflukket m over, * 7 stm i næste aflukket m, spring 1 aflukket m over, 1 km i næste aflukkede m *, gentag fra * til *, til du når til det modsatte hjørne. Bryd garnet, og hæft ender.

Pres sjalet forsigtigt fra vrangen med et (rent) viskestykke imellem sjalet og strygejernet.

Tegnforklaring:

/ = 2 r sm

\ = 2 r dr sm

o = slå om

= 3 r sm (= tag 1. m løs af, 2 r sm, løft 1. M over den strikkede)

Husk at du kan forstørre billede og diagram ved at klikke på det!

Begynd med 1. m i diagrammet ( 4 m før 1. pil), og gentag derefter fra pil til pil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.