Jeg har ganske vist læst, at pulled pork er sooooo last year, men her på matriklen synes vi altså stadig, det smager skønt. Det er nem og velsmagende hverdags- og gæstemad, og du kan servere det med coleslaw og andre lækre salater eller mere bastant tilbehør alt efter smag og sult. Og dagen efter kan eventuelle rester bruges i en skøn sandwich. Win win!
Pulled pork my way
(6 personer)
1 ½ kg fedtmarmoreret nakkekam fra fritgående svin
Rub:
1 spsk. sød paprika
2 spak. røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. salt
1 spsk. stødt koriander
2 tsk. friskkværnet peber
Endvidere:
saften af en øko-citron
2 spsk. olivenolie
Kom stegen i en plastpose, bland rubben, og hæld den i posen til stegen. Vend stegen godt rundt i rubben, og lad det trække i køleskabet til næste morgen.
Pisk citronsaft og olie sammen, vend stegen i blandingen, og læg den i et ovnfast fad. Hæld resten af citronsaft-olie-blandingen over stegen.
Steg svinet ved 120-125° i 6-8 timer. Kig til det en gang imellem, måske skal der skrues lidt op eller ned for varmen alt efter din ovns temperament.
Træk det færdige kød i mindre stykker/trevler med et par gafler, og nyd det sammen med dit yndlingstilbehør.
Det smager endnu bedre hvis du hælder en øl ved stegen 🙂
Jamen det må jeg da prøve – selv om jeg ikke drikker øl 😙
Hej Susanne
Jeg har lavet pulled pork 2 gange før og syntes det smager fantastisk godt – har en stor nakkekam i fryseren, så får helt lyst til at lave det igen, men efter din opskrift og din hjemmelavede rub. Tak fordi du deler alle dine fine opskrfter på både mad og håndarbejde. Din blog er til stor inspiration😊😊
Hej Annie,
Tak for din søde kommentar – jeg håber, din gris bliver rigtig god.
De bedste hilsner
Susanne