Pulled pork my way

Jeg har ganske vist læst, at pulled pork er sooooo last year, men her på matriklen synes vi altså stadig, det smager skønt. Det er nem og velsmagende hverdags- og gæstemad, og du kan servere det med coleslaw og andre lækre salater eller mere bastant tilbehør alt efter smag og sult. Og dagen efter kan eventuelle rester bruges i en skøn sandwich. Win win!

Pulled pork my way
(6 personer)

1 ½ kg fedtmarmoreret nakkekam fra fritgående svin
Rub:
1 spsk. sød paprika
2 spak. røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. salt
1 spsk. stødt koriander
2 tsk. friskkværnet peber
Endvidere:
saften af en øko-citron
2 spsk. olivenolie

Kom stegen i en plastpose, bland rubben, og hæld den i posen til stegen. Vend stegen godt rundt i rubben, og lad det trække i køleskabet til næste morgen.
Pisk citronsaft og olie sammen, vend stegen i blandingen, og læg den i et ovnfast fad. Hæld resten af citronsaft-olie-blandingen over stegen.
Steg svinet ved 120-125° i 6-8 timer. Kig til det en gang imellem, måske skal der skrues lidt op eller ned for varmen alt efter din ovns temperament.
Træk det færdige kød i mindre stykker/trevler med et par gafler, og nyd det sammen med dit yndlingstilbehør.

 

 

  4 comments for “Pulled pork my way

  1. 13/02/2017 at 16:03

    Det smager endnu bedre hvis du hælder en øl ved stegen 🙂

    • Susanne
      13/02/2017 at 16:15

      Jamen det må jeg da prøve – selv om jeg ikke drikker øl 😙

  2. Annie Danielsen
    24/02/2017 at 08:30

    Hej Susanne
    Jeg har lavet pulled pork 2 gange før og syntes det smager fantastisk godt – har en stor nakkekam i fryseren, så får helt lyst til at lave det igen, men efter din opskrift og din hjemmelavede rub. Tak fordi du deler alle dine fine opskrfter på både mad og håndarbejde. Din blog er til stor inspiration😊😊

    • Susanne
      24/02/2017 at 18:11

      Hej Annie,
      Tak for din søde kommentar – jeg håber, din gris bliver rigtig god.
      De bedste hilsner
      Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.