Strik et lunt pandebånd

Pift det trætte vinterlook op med et nyt pandebånd og måske et par nye lune torvevanter i skønne, stærke farver og det blødeste alpaka. Pandebåndet holder ørerne varme og er knap så voldsomt som en hue. Det strikkes med dobbelt garn og samles på skurekone-vis med en strop med en fin knap, der muntrer looket op.

Pandebånd a la skurekone
Damestørrelse

IMG_2091x

Det skal du bruge: 2 ngl. (100 g) Drops Alpaca fra Garnstudio i lime, ærmerundpind eller strømpepinde nr. 5 og en stor sjov knap.

Strikkefasthed: 17 m med DOBBELT garn = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Slå 82 m op med dobbelt garn, og strik rundt således: * 6 omgange glat vrang (glat med vrangen udad), 6 omgange glat *, gentag fra * til * 3 gange i alt, og afslut med 6 omgange glat vrang.
Luk elastisk af. Hæft enderne.

Knapstrop: slå 17 m op med dobbelt garn, og strik frem og tilbage i ret. Strik knaphuk på 5. p således: 3 r, luk af for 2 m, r p ud. På næste p slås 2 m op over de aflukkede m. Strik yderligere 3 p, og luk af.
Hæft enderne, og sy knappen på i stroppens modsatte ende af knaphullet ca. 1 cm fra enden. Knap stroppen omkring pandebåndet.

 

 

  4 comments for “Strik et lunt pandebånd

 1. Soffie Noir
  23/08/2015 at 21:19

  Har du en DIY på det hoved du viser pandebåndet på? 😃

  • Susanne
   24/08/2015 at 07:44

   Hej Soffie,
   Jeg har brugt et af de der grimme dekorations-styroporhoveder (fås f.eks. hos Fest og Farver på Nørrebrogade, hvor de er billigst http://www.festogfarver.dk). Så har jeg brugt masser af tapetklister og masser af strimlet avispapir i flere lag. Det brune har jeg beklædt med almindeligt brunt indpakningspapir.
   Bedste hilsner
   Susanne

 2. 20/11/2018 at 16:30

  Hejsa.
  Jeg er nybegynder i strikke verdenen, og undre mig over hvad betyder lukke elastisk af?
  På forhånd tak.

  • Susanne
   20/11/2018 at 16:33

   Ha ha – ja, det må du nok sige. Det betyder hverken for stramt eller for løst. Giver det mening?
   Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.