Strikket rillehue i babyalpaka

Det behøver ikke være særlig koldt, når det blæser 7 pelikaner – og det gør det jo ofte i Danmark. Så er en blød og lækker alpakahue altid god at have ved hånden, og den lange hue i rillemønster kan bruges, uanset hvilken frisure, den skal holde på. Huen er strikket af blødt håndspundet babyalpaka, som produceres af alpakaavlere i Andesbjergene. Alpakaavlerne står 100 % for garnproduktionen, så de og deres dårligt stillede familier kan beholde størstedelen af fortjenesten, hvilket hjælper dem til at hæve sig over fattigdomsgrænsen. Læs mere og køb garn på Frisenvang.com
Se også det lækre halsrør i samme garn.

Strikket rillehue i babyalpaka
Str. dame.

Det skal du bruge: 100 g tyk Frisenvang 100 % Babyalpaka, pinde nr. 5.

Mål:
Omkreds: ca. 47 cm.
Længde: ca. 36 cm eller ønsket længde.

Strikkefasthed: 18 m & 24 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du prøve med tyndere eller tykkere pinde.

Strikketip: 2 m dr sm = løft 1. m løs af, strik næste m, løft den løse m over den strikkede.

Slå 86 m op, og strik frem og tilbage således: * 6 p glat vrang (glat med vrangen som retside), 8 p glat *, gentag fra * til * arbejdet igennem. Når hele arbejdet måler ca. 28 cm (eller den ønskede længde minus 9 cm), tages ind på hver 2. p således:
1. indtagningsp (retsiden): 1 kantm, * 2 m dr sm (se Strikketip), 10 m*, gentag fra * til *, og slut med 1 kantm.
2. indtagningsp: 1 kantm, * 2 m dr sm, 9 m *, gentag fra * til * p ud, og slut med 1 kantm.
3. indtagningsp: 1 kantm, * 2 m dr sm, 8 m *, gentag fra * til * p ud, og slut med 1 kantm. Fortsæt disse indtagninger, idet der for hver indtagninsp bliver 1 m mindre mellemindtagningerne, til der er 9 m igen. Bryd garnet, og træk det igennem de resterende m. Sy huen sammen med søm midt bag, og pres den meget forsigtig fra vrangen. Træk den ned over ørerne, og gå ud i blæsten.

 

  2 comments for “Strikket rillehue i babyalpaka

 1. Annie Frank
  28/10/2016 at 08:55

  Hej Susanne
  Jeg vil bare fortælle dig at jeg har haft stor fornøjelse af at lave 6 rillehuer til veninder lavet af det tykke garn og en bluse til mig selv af mohair når der kommer en forbi med en moderne mobil så sender jeg et billede til dig.

  • Susanne
   28/10/2016 at 10:31

   Hej Annie,
   Skøøøønt at høre, og tak fordi du skriver det.
   Kh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.