Sy den sødeste juleserviet med hjerte

Jeg kan godt lide dækkeservietter, så man kan se bordpladen, de ligger på – og så er det jo meget nemmere at vaske og stryge end en hel dug. Derfor har vi dem også i flere sæsonudgaver, og her er en af mine julefavoritter. Dækkeservietten er i hvidt hør, og det flettede hjerte er i rester af søde bomuldsstoffer. Diagram til hjertet finder du nederst i syvejledningen.

Dækkeserviet med applikeret julehjerte

Det skal du bruge pr. dækkeserviet: 1 stykke hørstof på 40 x 50 cm, to rester bomuldsstof i fine mønstre på hver 10 x 10 cm og Vliesofix.

Dækkeserviettens mål: 36 x 46 cm.

Pres 2 cm sømrum dobbelt om til vrangen hele vejen rundt om dækkeservietten, og stik ombukket fast. Print evt. hjertemønsteret ud, og tegn det af på Vliesofix. Stryg Vliesofixen på vrangsiden af hver af de 2 stykker bomuldsstof, klip de 2 hjertedele ud, og fjern papiret på Vliesofixen. Flet hjertet. Anbring det flettede hjerte i dækkeserviettens øverste venstre hjørne, og stryg det fast. Sy hjertet fast langs kanten (se foto) med en tæt, smal siksaksøm med tråd i en af stoffernes farver. Pres den færdige serviet fra vrangen.
Hjerte lige næstenx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.