Skriv (pænt) til mig, hvis I er i tvivl!

Kære alle I prægtige følgere,
Jeg elsker at få hilsner fra jer og især, når de er venlige og f.eks. starter med et “hej” og slutter med “hilsen …”, .
Alle laver fumlerier indimellem, og selv om jeg er meget omhyggelig med at læse og regne opskrifterne igennem, sker det, at der opstår fejl.
SKRIV endelig til mig her på bloggen, når I er i tvivl om opskriften eller finder en fejl, så jeg kan rette den, men gør det helst under det aktuelle indlæg, så jeg ved, hvad vi taler om.
Uden jeres positive feedback ville det slet ikke være så sjovt at finde på nye gør-det-selv-ting til jer.
De bedste hilsner
Susanne

 

  46 comments for “Skriv (pænt) til mig, hvis I er i tvivl!

 1. Lise
  19/05/2015 at 08:37

  Hej Susanne.
  Vil i gang med det meget smukke og nemme sjal fra Femina, tror der er en lille fejl i opskriften.
  Pind nr. 8 skal vel slutte med 2 ret ligesom de andre.

  • Susanne
   20/05/2015 at 06:12

   Hej Lise,
   Det var da heldigvis kun en slåfejl, men nu er den rettet ;o))
   God fornøjelse med det.
   Bedste hilsner
   Susanne

 2. Stina Valentin
  27/05/2015 at 21:21

  Hej Susanne. Har købt Ugebladet Søndag, hvor dit søde sjál er i. Kan ikke få opskriften til at stemme. og det kan de søde damer i min lokale strikkeforretning heller ikke. Problemer ved pind 8. Jeg ender ud med for mange masker. Hjælp Hjælp

  • Susanne
   28/05/2015 at 08:20

   Kære Stina,
   Nu ligger den rettede opskrift her på bloggen, og der står nu det korrekte ud for 8.p: 1 r løs af, *1 r, slå om, 5 r, slå om, 1 r*, gentag fra * til *, og slut med 1 vr – det var den lille sidste r i parentesen, der havde gemt sig.
   God strikkelyst
   Susanne

 3. Bettina
  11/06/2015 at 18:01

  Hej er gået i gang med en af dine opskrifter t-shirt til den lille ny med hulmønster efter perstrik står der 5.p: 7-9-2, *2rsm, slå om ,8 r* hvad betyder det før stjerner
  God dag

  • Susanne
   14/06/2015 at 16:33

   Hej Bettina,
   Der står: 5. p: 7-9-2 r, * 2 r sm, slå om, 8 r *, gentag fra * til * p ud. De 7-9-2 r betyder, at du skal strikke 7-9-2 masker ret, før du starter på hulmønsteret. Håber det giver mening nu.
   De bedste hilsner Susanne

 4. hanne villadsen
  16/07/2015 at 08:56

  hej vil såå gerne strikke livsstykke strikket på tværs, men skal være i str 1 år, ved du hvor meget jeg skal slå op til de forskellige ting.

  • Susanne
   30/07/2015 at 10:05

   Hej igen Hanne,
   Det er ikke så ligetil og kræver faktisk, at jeg laver en helt ny opskrift. Er der ikke en anden model, du kan bruge i stedet og som findes i str. 1 år?
   Bedste hilsner
   Susanne

 5. Niels Kristian Madsen
  01/10/2015 at 11:07

  Kære Susanne !

  Det glæder mig at se dig i fuld vigør og at det går dig godt.
  Også jeg har en foretrukken græsk ø 🙂

  Gode hilsner fra Niels Kristian

  • Susanne
   02/10/2015 at 14:20

   Kære Niels Kristian,
   Godt at høre fra dig – jeg håber også, du trives og har det godt.
   De bedste hilsner
   Susanne

 6. 20/11/2015 at 12:43

  Hej Susanne – har du en e-mail adresse, hvor jeg kan fange dig på :-)?

  • Susanne
   29/11/2015 at 10:36

   Hej Casper,
   Du må lige fortælle mig lidt om, hvorfor du vil i kontakt med mig ;o))
   De bedste hilsner
   Susanne

 7. Britt Sloth
  15/01/2016 at 07:35

  Hej Susanne

  Jeg har lige fundet dig og din blog. Og sikke et fund 🙂
  Sikke en dejlig og livsbekræftende blog og sikke mange skønne opskrifter, du deler ud. Super fedt! TAK 🙂

  Mange glade fredagshilsner
  Britt

  • Susanne
   16/01/2016 at 09:30

   Hej Britt,
   Tak for din dejlige kommentar! Det giver ekstra energi til flere modeller ;o))
   Bedste hilsner
   Susanne

   • Britt Sloth
    18/01/2016 at 18:39

    Det lyder da fantastisk, hvis du lægger flere dejlige opskrifter ud. Det vil jeg da glæde mig til 🙂

    • Susanne
     19/01/2016 at 09:04

     Jamen, det gør jeg jo hele tiden – så bare hæng på ;o)))))

 8. Tanja Hagerup
  30/01/2016 at 17:38

  Hej
  Hvor laver du bare super mange fine ting 😊 hvor køber du dit økologiske garn ?
  Mvh
  Tanja

  • Susanne
   01/02/2016 at 10:38

   Hej Tanja,
   Det økologiske bomuldsgarn får jeg dels fra Cewec og dels fra Onion, og på de enkelte opskrifter har jeg lagt links til garnforhandlernes forhandlerliste, så du skal bare klikke på det.
   Og tak for ros ;o)
   Bedste hilsner
   Ssanne

 9. Mariann Jensen
  28/02/2016 at 17:08

  Hej Susanne
  Kender du mønsteret popcorn?
  Jeg har set det et sted , men hvor ???
  Puder til f.eks. sommerhuset strikker med popcorn mønster,
  Som er små knuder.
  Jeg kan ikke finde opskrifter på det.
  Håber du har en eller flere?
  Med venlig hilsen
  Mariann

  • Susanne
   05/03/2016 at 09:18

   Hej Mariann,
   Jeg skal kigge efter ;o))
   Bedste hilsner
   Susanne

 10. Stella
  21/03/2016 at 18:24

  Hej Susanne
  Jeg er lige gået i gang med mit livs første karklud – den jordfarvede, du har på en af dine sider. Fedt mønster, og selv hos mig ser det fornuftigt ud 🙂
  mange hilsener
  Stella

 11. Annagrethe Povlsen
  30/03/2016 at 08:23

  Hej 😊
  Vil bare sige tak fordi jeg fandt din blog 🤗
  Lige min smag alt hvad jeg ser 👍☺️ måske lige bortset fra, at jeg eeeelsker Mallorca 🌴☀️
  Men de ting du viser er bare så lækre 😊😊
  Mange forårshilsner Annagrethe ☀️💐

  • Susanne
   30/03/2016 at 14:23

   Tak for din ros Annagrethe – det er dejligt ;o))
   Mallorca har jeg til gode, og det er jo også dejligt.
   De bedste hilsner
   Susanne

 12. laila madsen
  26/05/2016 at 09:21

  Kære Susanne
  Jeg er ikke så vant med blogge men faldt over din og jeg skal lige love for at jeg allerede er fan – sikke mange smukke ting du har delt med os 🙂 og tak for det 🙂
  Jeg har i mange år ledt efter en opskrift på en meget kort cardigan i tyndt strik men aldrig fundet den helt rigtige – men det er jo svært når det er en der kun er i mit hoved…:)
  Kærlig hilsen
  Laila

  • Susanne
   27/05/2016 at 07:29

   Kære Laila,
   Velkommen til min blog – måske kommer der en cardigan, du kan bruge på et eller andet tidspunkt.
   Bedste hilsner
   Susanne

 13. Elvi
  26/05/2016 at 15:57

  Hej Susanne.
  Jeg har ved et tilfælde fundet din side. Vil bare sige at jeg har taget et par opskrifter på karklude både hæklet og strikke Og et mønster til mit oldebarn.
  Så tusind tak :-). Jeg ser forbi en anden dag.
  Venlig hilsen Elvi

  • Susanne
   27/05/2016 at 07:28

   Selv tak Elvi – kom endelig forbi igen 😊

 14. 06/06/2016 at 09:24

  Hej Susanne. Har lige afsluttet den skønne body.
  Tror du har en fejl i montering….. Du skriver øverst ” skulder-og sidesømme sammen” men du afslutter også med at skrive “sy sidesømmene sammen” . En lille detalje er at du evt kan tilføje sy knapper i. 😊
  Montering: sy skulder- og sidesømmene sammen. Strik med p nr. 2½ ca. 45-47-49 m op i hvert bukseben, og strik 5 p rib (1 r, 1 vr), luk elastisk af i rib. Strik med p nr. 2½ 33-37-41 m op langs bagstykkets bund og buksebenskanterne til knapkant, og strik 7 p ret, idet der på 4. p strikkes 4 knaphuller således: 1 r, 2 r sm, slå om, 8-9-10 r, 2 r sm, slå om, 8-8-10 r, 2 r sm, slå om, 8-9-10 r, 2 r sm, slå om, 2 r. Strik yderligere 3 p ret, og luk knapkanten elastisk af. Sy højre knapstolpe fast på vrangen. Sy sidesømmene sammen. Pres evt. arbejdet forsigtigt fra vrangen.

  • Susanne
   06/06/2016 at 14:17

   Hej Bodil,
   Jamen, det har du da så evigt ret i – opskriften er hermed rettet, og det var jo heldigvis ikke graverende.
   Tak for din tilbagemelding.
   Bedste hilsner
   Susanne

 15. Annette
  23/10/2016 at 14:28

  Hej Susanne.

  Som ny begynder er jeg meget glad for min nye bog, Skønne klude.

  Jeg er jo straks gået i gang, men har et par spørgsmål. Hvorfor er så en stor andel af dine klude strikket med dobbelt garn? Og hvorfor skal man tage løst af den første maske?

  Mange hilsner
  Annette

  • Susanne
   23/10/2016 at 14:44

   Hej Annette,
   Tak, fordi du har købt min bog – og dejligt at høre, du er glad for den.
   Mht. klude i dobbelt garn (4 stk. + en serviet ud af 50 opskrifter): som jeg har skrevet, er noget af garnet meget tyndt, så derfor har jeg brugt dobbelt garn, hvilket giver et superblødt og sugende resultat. Og det siger naturligvis sig selv, at grydelapper bliver tykkest og bedst i dobbelt garn, hvis du også tager dem med.
   Mht. at tage første maske løs af (se side 21): det giver simpelthen en pænere kant, men hvis du ikke kan lide det, kan du bare strikke den i stedet.
   Jeg håber, det giver mening, og at du vil strikke rigtig mange.
   Bedste hilsner
   Susanne

 16. Linda
  20/11/2016 at 15:58

  Hej Susanne.
  Jeg har strikket ” babytrøje til lillesøster ” med hulmønster i det lækre Merinould til mit barnebarn.

  Den en er en stor succes – men barnebarnet er snart vokset ud af den, og min datter spørger , om jeg ikke kan strikke en større størrelse – Findes opskriften også i 18-24 mdr ? eller er det noget du kan hjælpe med ?

  Mange hilsner

  Linda

  • Susanne
   23/11/2016 at 09:46

   Hej Linda,
   Nej, jeg har ikke opskriften i større størrelser, men jeg vil foreslå, at du lægger 6-8 m til bagstykket og tilsvarende 3-4 til forstykkerne og strikker trøjen noget længere. Halsudskæringen kan du lade være på 25 m. Du bliver altså nødt til at finde regnemaskinen frem, for at få det hele til at gå op, for jeg har desværre ikke tid til at hjælpe dig mere, men jeg håber, det vil lykkes for dig og blive rigtig fint. Men måske skulle jeg overveje at strikke den op til lidt større børn også!
   God fornøjelse.
   Mange hilsner Susanne

 17. Ulla Dahl Nielsen
  15/01/2017 at 18:18

  Hej Susanne.

  Jeg har lige købt din bog ” Skønne klude” en SUPER fin bog. Jeg er nybegynder og synes at dine karklude er smukke 🙂 Men jeg ville gerne at de var lidt større, derfor vil jeg spørge om jeg “bare” kan lægge fx. 10 masker til uden at det har betydning for min fine klud.

  Jeg glæder mig til at blive så dygtig, at jeg kan prøve nogle af de andre mønstre af. Men tror jeg lige skal øve mig lidt mere :o))

  Glæder mig til at følge din blog.

  Hilsen Ulla D.

  • Susanne
   16/01/2017 at 09:03

   Hej Ulla,
   Tak for din kommentar – og bemærk lige, at jeg har skrevet nogle rettelser til bogen her. Helt så enkelt er det desværre ikke – det kommer jo meget an på, hvor mange masker, det enkelte mønster går over. Men for det første er de fleste af kludene faktisk ret store (tænk på, de også skal kunne vrides), og for det andet er du velkommen til at skrive hvilken klud, du vil begynde med – så skal jeg nok hjælpe dig med at gøre den større, hvis du ønsker det. Det er da et godt tilbud, ikke 🤓
   De bedste hilsner
   Susanne

 18. Ulla Dahl Nielsen
  18/01/2017 at 12:41

  Hej Susanne.
  Tak for dit svar. Jeg vil meget gerne have hjælp til at gøre mine klude lidt større.
  Jeg vil gerne strikke den koralfarvede karklud i skrå tern. Der står at jeg skal slå 56m op.Kan den gøres lidt større:-)

  Jeg synes, at de 3 matchende karklude er så fine og vil derfor gerne lave alle 3. Og som du skriver er de gode til begynderen, så det må være mig ;o))

  Tak for at du vil hjælpe med at tilpasse mønsteret. Jeg vil glæde mig til at komme i gang med disse flotte karklude.

  • Susanne
   18/01/2017 at 13:04

   Hej Ulla,
   De er nemme at forstørre, for alle 3 mønstre er delelige med 4 – dvs., at hvis du lægger 4 m til, bliver din klud knap 2 ½ cm bredere, og lægger du 8 m til, bliver den 4 ½ – 5 cm bredere osv.
   Bemærk dog lige, at der desværre har lusket sig en fejl i mønsterbeskrivelsen til den laksefarvede klud, se her.
   Du vender bare tilbage, hvis du er i tvivl.
   God fornøjelse.
   Susanne

   • Ulla Dahl Nielsen
    20/01/2017 at 18:52

    Hej Susanne.

    Tusinde tak for dit svar.

    Så vil jeg sætte weekenden af til et strikke projekt med karklude.

    God weekend

    Ulla

 19. Vivi Sørensen
  10/02/2017 at 10:22

  Hej Susanne
  Stødte lige på din blog, og læste indslagene omkring karklude. Jeg kunne se at der var mange spørgsmål omkring maskeantallet hvis man brugte andet garn end anbefalet af dig. Jeg har strikket/strikker karklude en masse, og vil nu også bruge en af dine opskrifter. Jeg bruger tyndere garn and anbefalet, og skal således have flere masker. Synes at det ville være en god idé hvis du skrev foroven i opskriften at “mønsteret er deleligt med ??”
  Mange hilsener
  Vivi Sørensen

  • Susanne
   10/02/2017 at 10:26

   Hej Vivi,
   Tak for dit gode input!
   Det vil jeg overveje af hensyn til alle jer garvede strikkere, men jeg er lidt bange for, om det vil forvirre de mange begyndere, der netop kaster sig over de små klude.
   De bedste hilsner
   Susanne

 20. Grete Kristensen
  14/02/2017 at 20:03

  Hej. Jeg har set dit livstykke på fb. Hvor er det sødt. Mit barnebarn er knap 2 år, men jeg kan vel prøve om jeg kan finde ud af at forstørre opskriften, eller tror du at jeg skal finde en anden opskrift tiL større børn?. Mvh. Grete Kristensen .

  • Susanne
   15/02/2017 at 08:38

   Hej Grete,
   Det kommer jo meget an på, hvor skrap en strikker du er. Men er du dreven, kan du godt lægge masker til, så den bliver længere og strikke flere pinde, så den bliver bredere (brug f.eks. en af barnebarnets trøjer som udgangspunkt). Men hører du til dem, der helst følger en opskrift slavisk, skal du nok finde en anden opskrift.
   Men da jeg har en del forespørgsler på opskrifter til lidt større børn, må jeg jo nok i gang med det 😊
   Bedste hilsner
   Susanne

 21. Ulla Dahl Nielsen
  28/02/2017 at 10:13

  Hej Susanne.
  Som nybegynder er jeg godt på vej med at strikke dine flotte karklude fra din nye bog “Skønne Klude” men jeg har et problem med opskriften på side 99, gennembrudte tern. I anden række sidder mine huller ikke i midten af firkanten, men ude i kanten. Jeg har trævlet op flere gange, men får samme resultat. Kan du hjælpe mig med at finde ud af hvad jeg gør galt 😉

  Jeg har endvidere oplevet når jeg strikker opskriften på side 97, Harlekin tern, at min kant ruller. Hvorfor sker det? Strikker jeg for stramt eller har det noget at gøre med at mit garn er tyndere end det du har brugt i opskriften.

  Til sidst vil jeg spørge, hvad tallene 8/4 betyder, det står på flere af de typer garn jeg har købt :-))
  De bedste hilsner
  Ulla

  • Susanne
   28/02/2017 at 18:01

   Hej Ulla,
   Jeg er på ferie og har ikke Skønne klude med, så sidetallet siger mig ikke så meget, men hvis du giver mig titlerne på de opskrifter, det drejer sig om, skal jeg forsøge at hjælpe dig.
   De bedste hilsner
   Susanne

 22. Ulla Dahl Nielsen
  28/02/2017 at 18:53

  Hej Susanne.
  Håber, at du har tid til at nyde din ferie, selvom vi skriver til dig 🙂

  Mit problem handler om karkluden Gennembrudte tern, hvor i anden række af huller, oplever at hullet sidder i den ene side og ikke i midten af firkanten. Har endnu ikke kunne finde ud af hvad jeg gør galt.

  Den anden opskrift handler om Harlekin tern, hvor min kant ruller. Jeg ved ikke hvorfor det sker da jeg følger opskriften. Handler det om at mit garn er tyndere eller strikker jeg for stramt :-))

  Men ellers synes jeg at det er en supergod bog og nogle fine karklude der kan produceres. Jeg er godt på vej.

  Fortsat god ferie

  Gode solhilsner
  Ulla

  • Susanne
   02/03/2017 at 17:24

   Hej Ulla,
   NU har jeg kigget opskriften på Strikket råhvid karklud med gennebrudte tern grundigt i gennem, og jeg kan ikke finde nogen fejl – heldigvis. MEN, jeg tænker, at du måske enten overser, at du skal strikke 4 ret i starten af retsidepinden og ikke 3 som hidtil, ELLER at du overser, at den vrangstrikkede tern kun er 3 m bred. Hm – jeg kan ikke komme det nærmere men håber, det giver lidt mening. Hvorfor din kant ruller på Strikket råhvid karklud i harlekintern kan ske, og det har næppe noget med garnets tykkelse eller strikkefastheden at gøre, for det er en smal retbort. Har du prøvet at presse kluden med et varmt strygejern? Så snart kluden er i brug, holder den i hvert fald op med at rulle.
   Jeg håber, du kan bruge svarene og fortsætter dit kludestrikkeprojekt. Ellers må du skrive igen.
   De bedste hilsner
   Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *