Supernemme småkager med chokolade og mandler

Jeg er blevet ret vild med en lille lækker småkage til kaffen (har det noget med alderen at gøre?), og jeg kan især godt lide at vide, hvad der er i – med andre ord ingen E-numre. Til gengæld er der ikke sparet på smør, chokolade og mandler. Undskyld for det, men de smager altså sååå godt og er så rige, at en måske to er nok. I hvert fald ikke mere end tre. Allerhøjst fire…..
Brug gerne et fint kagestempel – mit er fra Marokko.

IMG_3159smaakage

Småkager med chokolade og mandler
(70-75 stk.)

250 g blødt smør
125 g rørsukker
100 g flormelis
1 æg
75 g god mørk chokolade (70 %), grofthakket
75 g mandler (med skal), grofthakkede
375 g mel

evt. kagestempel

Rør/pisk det bløde smør hvidt og luftigt med de 2 slags sukker, gerne på røremaskine.
Pisk ægget i.
Rør chokolade og mandler i.
Rør melet i, og ælt dejen godt sammen.
Tril dejen til små kugler, sæt dem på bagepapir på en bageplade, og tryk dem flade med et kagestempel eller en gaffel (dyp stempel/gaffel i vand, så hænger det ikke i dejen).
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175° i ca. 12 minutter, til de er gyldne, men ikke brune.
Lad dem afkøle helt på en rist, evt. på pergamentpapir eller friskt bagepapir. Opbevar kagerne i en kagedåse med hængelås på. De smager som nævnt ret godt!

Tip: Småkager har det med at få for meget i bunden, når de bages, men hvis du lægger 2 bageplader oven på hinanden, er det nemt at undgå brændte kager. Men der skal holdes øje med dem alligevel!!!

 

  17 comments for “Supernemme småkager med chokolade og mandler

  1. Anita
    20/05/2015 at 10:33

    De ser bare alt for gode ud!!!

    • Susanne
      21/05/2015 at 06:33

      ;o)) – og så er de vildt nemme at lave!

  2. Trine
    12/07/2015 at 16:39

    Skal der ikke bagepulver eller lign. I ??
    Kh trine

    • Susanne
      13/07/2015 at 16:04

      Hej Trine,
      Nej, der skal kun det i, der står i opskriften.
      De bedste hilsner
      Susanne

  3. Annemette Talbro
    03/02/2016 at 23:29

    Uh hvor vil jeg gerne købe sådan et fint stempel..Jeg har ledt og ledt.. Dit er fra Marokko, men gid du vil købe et til mig næste gang du rejser dertil.. Hvis ? så får du en kæmpestor buket tulipaner.. Og penge pronto via mobilpay 🙂

    • Susanne
      04/02/2016 at 10:25

      Hej Annemette,
      Desværre skal jeg ikke til Marokko foreløbig, men skulle jeg, ville jeg købe stempler med hjem, kan du tro ;o) Jeg synes nu, man kan få mange kagestempler efterhånden. Prøv f.eks. hos Kunst & Køkkentøj.
      Mange hilsner
      Susanne

      • Annemette Talbro
        05/02/2016 at 11:25

        Hej igen
        Tak for dit svar og for det gode tip.. Tak også for en rigtig god blok. Jeg har lyst til at prøve det hele fra A til Z 😊

    • Berit
      27/11/2017 at 10:25

      du kan finde et kagestempel der minder meget om det marikanske lige her: http://royaldesign.dk/viewitem.aspx?ID=96041

    • 16/11/2018 at 05:07

      Hejsa. Jeg laver lidt i keramik og har også lavet mine egne stempler i keramik, tænkte om de ikke kunne bruges til småkage-tryk hvis man dyppede dem let i mel mellem hvert tryk🤔🤗

      • Susanne
        16/11/2018 at 07:57

        Hej Annemette,
        Det lyder da som en sød og sjov idé at bruge dine keramikstempler. Jeg dypper mine stempler i vand mellem hvert/hvertandet tryk.
        God fornøjelse med det
        Susanne

  4. Berit
    27/11/2017 at 10:25

    De er super gode de småkager <3

    Jeg fandt et lignende kagestempel her: http://royaldesign.dk/viewitem.aspx?ID=96041

  5. Berit
    27/11/2017 at 10:30

    Susanne jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor tykke og hvor store dine på billedet er.
    Mine bliver ofte på større og større og jeg har svært ved at ramme noget der ligner en ensformig størrelse. Hvordan gør du?
    Har du et par tips og triks?
    Bruger du en spiseske? eller theske?
    Eller vejer du af?

    • Susanne
      27/11/2017 at 11:06

      Hej Berit,
      Tak for dine links til kagestempler – jeg har købt mine i Marokko, men det er jo en anelse langt at tage🤣
      Jeg bruger, hvad man kan kalde en barneske, triller en kugle a la en lille valnød, og trykker den flad med stemplet eller en gaffel.
      God fornøjelse.
      Susanne

  6. Leyla
    08/10/2018 at 20:48

    Hej, det ser lækkert ud. Ville gerne prøve. Kan jeg skifte sukker arter med andet? Har diabetes ((

    • Susanne
      09/10/2018 at 08:03

      Hej Leyla,
      Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke er så velbevandret i alternative sødemiler, men jeg har fundet nogle gode oplysninger hos
      Madbanditten, som du kan prøve at læse.
      Bedste hilsner
      Susanne

  7. 22/02/2022 at 11:16

    Jeg vil bare sige tak for opskriften på en lille vest , som jeg lige har printet ud !
    Jeg vil også gerne være medlem af din blok , den ser så spændende ud !

    • Susanne
      23/02/2022 at 08:10

      Hej Merethe (som jeg kan se, du hedder 😊),
      Det er desværre hverken muligt at være medlem eller få nyhedsbrev i forbindelse med min blog – det er funktioner, jeg ikke har, og da jeg intet tjener på bloggen, vil jeg ikke bruge penge på det.
      Så det eneste, du kan gøre er, at kigge forbi med jævne mellemrum, for der kommer hele tiden nyt.
      Dbh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.