Strik de fineste julekranse

Vi er ikke til all in kravlenisser op og ned ad væggene hjemme hos os, men vi kan godt lide, når pynten er lidt mere lidt nedtonet. De bløde, strikkede kranse er ikke mere julede, end at de sagtens kan komme op tidligt på julesæsonen på din dør eller væg. Vælg mellem den hyggelige krans i julerøde farver eller den mere cool i gråmeleret med en enkelt neonstribe – eller find på en helt tredje.

Strikket krans i røde farver
Det skal du bruge: 1 styropor-krans med diameter 17-18 cm (tykkelse: 10 cm i omkreds), Big Fabel fra Drops i forskellige farver (gerne multifarvet), evt. lidt guld- eller sølvgarn (strik med dobbelt garn, hvis det er tyndt) og pinde nr. 5.

Strikkefasthed: 17 m & 24 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe, for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Slå 17 m op, og strik glat og striber i forskellige farver, guld eller sølv, og strik måske et par retp indimellem (se foto), til arbejdet let strakt passer rundt om kransen. Luk af, og sy opslags- og aflukningskant sammen med maskesting. Fold ”betrækket” om kransen, og sy det sammen med maskesting på det, der bliver kransens bagside.
Hæng kransen op i et fint bånd.

IMG_9294x

Strikket grå krans med neonstribe
Det skal du bruge:
1 styroporkrans med diameter 17-18 cm (tykkelse: 10 cm i omkreds), 1 ngl Big Fabel fra Drops i gråmeleret og en rest neongarn, pinde nr. 5.

Strikkefasthed: 17 m & 24 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe, for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Slå 17 m op med gråt garn, og strik i forskellige strukturmønsterstriber, der alle begynder og slutter med en retp. Strik en enkelt neonstribe ind, og fortsæt i gråt, til arbejdet let strakt passer rundt om kransen. Luk af, og sy opslags- og aflukningskant sammen med maskesting. Fold ”betrækket” om kransen, og sy det sammen med maskesting på det, der bliver kransens bagside.
Hæng kransen op i et fint bånd.

 

 

 

  3 comments for “Strik de fineste julekranse

 1. Inni Olsen
  19/11/2014 at 15:44

  Hvor hyggeligt med den strikkede julekrans

 2. Dorte ettner
  30/04/2017 at 06:26

  Hej , jeg har strikket en i sort zpaghetti garn til jul og pyntede den med sølvhjerter og røde kugler ☺
  ps:har lige opdaget din Blog og er fuldt begejstret …mange skønne brugelige ting du viser her 👍
  Kan du ha’ en dejlig dag
  Kærligst Dorte ❤

  • Susanne
   30/04/2017 at 08:24

   Hej Dorte,
   Det lyder godt med din sorte krans med sølvhjerter – men heldigvis er der lææææænge til jul. Jeg håber, du kan finde noget andet, som inspirerer dig her på bloggen indtil da.
   Bedste hilsner
   Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.