Strik varme vinterfutter

De her futter er virkelig varme og old scool, for jeg husker, vi strikkede sådan nogle, da jeg gik i en af de mindre skoleklasser. I dag, hvor de fleste i hvert fald yngre gæster smider skoene i et privat hjem, og vi samtidig skal spare på varmen, er de intet mindre end geniale at have en kurvfuld af i gangen, så alle kan forsyne sig. Du kan også få bugt med dine rester og strikke to tyndere garner sammen til nye og sjove udtryk, men husk, de skal strikkes tæt. Garnet her er økould og pesticidfri nældefibre, som gør dem rimeligt slidstærke. De passer til de fleste fra str. 36 til 43 i sko, men du kan bare strikke dem kortere eller længere, hvis det er nødvendigt.

Varme vinterfutter

Str. S/M – L/X (begge str. reguleres blot i længden)

Det skal du bruge: 2 ngl./100 g No. 6 Organic Wool + Nettles fra Onion.
Strømpepinde nr. 5.

Mål:
Fodvidde (omkreds):
ca. 22-24 cm.
Længden kan du selv regulere.

Strikkefasthed: 18 m & 26 p/omg i glat = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Slå 40-44 m op, og strik 36-40 p/18-20 retriller frem og tilbage i retstrik. Fordel herefter m på 4 strømpepinde (10-11 m på hver p), og fortsæt rundt i glat, idet omg begynder og slutter i siden. Når der er strikket 20-24 omg (mål evt. på en fod) tages ind til tå på hver 2. omg således:
1.omg: * 1 r, 2 r sm, 14-16 r, 2 r dr sm, 1 r *, gentag fra * til *.
2. og alle lige omg: glat.
3.omg: * 1 r 2 r sm, 12-14 r, 2 r dr sm, 1 r*, gentag fra * til *.
Gentag disse indtagninger på hver 2. omg, idet der for hver omg bliver 2 m mindre imellem indtagningerne, til der er i alt er 16-20 m tilbage. Bryd garnet, træk evt. en tyk garnende gennem m, og sy dem sammen med maskesting.

Strik en fut mere på samme måde, og vupti, så har du et par.

Sy futterne sammen med søm midt bag på hælen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.