Jeg er blevet ret vild med en lille lækker småkage til kaffen (har det noget med alderen at gøre?), og jeg kan især godt lide at vide, hvad der er i – med andre ord ingen E-numre. Til gengæld er der ikke sparet på smør, chokolade og mandler. Undskyld for det, men de smager altså sååå godt og er så rige, at en måske to er nok. I hvert fald ikke mere end tre. Allerhøjst fire…..
Brug gerne et fint kagestempel – mit er fra Marokko.
Småkager med chokolade og mandler
(70-75 stk.)
250 g blødt smør
125 g rørsukker
100 g flormelis
1 æg
75 g god mørk chokolade (70 %), grofthakket
75 g mandler (med skal), grofthakkede
375 g mel
evt. kagestempel
Rør/pisk det bløde smør hvidt og luftigt med de 2 slags sukker, gerne på røremaskine.
Pisk ægget i.
Rør chokolade og mandler i.
Rør melet i, og ælt dejen godt sammen.
Tril dejen til små kugler, sæt dem på bagepapir på en bageplade, og tryk dem flade med et kagestempel eller en gaffel (dyp stempel/gaffel i vand, så hænger det ikke i dejen).
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175° i ca. 12 minutter, til de er gyldne, men ikke brune.
Lad dem afkøle helt på en rist, evt. på pergamentpapir eller friskt bagepapir. Opbevar kagerne i en kagedåse med hængelås på. De smager som nævnt ret godt!
Tip: Småkager har det med at få for meget i bunden, når de bages, men hvis du lægger 2 bageplader oven på hinanden, er det nemt at undgå brændte kager. Men der skal holdes øje med dem alligevel!!!
De ser bare alt for gode ud!!!
;o)) – og så er de vildt nemme at lave!
Skal der ikke bagepulver eller lign. I ??
Kh trine
Hej Trine,
Nej, der skal kun det i, der står i opskriften.
De bedste hilsner
Susanne
Uh hvor vil jeg gerne købe sådan et fint stempel..Jeg har ledt og ledt.. Dit er fra Marokko, men gid du vil købe et til mig næste gang du rejser dertil.. Hvis ? så får du en kæmpestor buket tulipaner.. Og penge pronto via mobilpay 🙂
Hej Annemette,
Desværre skal jeg ikke til Marokko foreløbig, men skulle jeg, ville jeg købe stempler med hjem, kan du tro ;o) Jeg synes nu, man kan få mange kagestempler efterhånden. Prøv f.eks. hos Kunst & Køkkentøj.
Mange hilsner
Susanne
Hej igen
Tak for dit svar og for det gode tip.. Tak også for en rigtig god blok. Jeg har lyst til at prøve det hele fra A til Z 😊
du kan finde et kagestempel der minder meget om det marikanske lige her: http://royaldesign.dk/viewitem.aspx?ID=96041
Hejsa. Jeg laver lidt i keramik og har også lavet mine egne stempler i keramik, tænkte om de ikke kunne bruges til småkage-tryk hvis man dyppede dem let i mel mellem hvert tryk🤔🤗
Hej Annemette,
Det lyder da som en sød og sjov idé at bruge dine keramikstempler. Jeg dypper mine stempler i vand mellem hvert/hvertandet tryk.
God fornøjelse med det
Susanne
De er super gode de småkager <3
Jeg fandt et lignende kagestempel her: http://royaldesign.dk/viewitem.aspx?ID=96041
Susanne jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor tykke og hvor store dine på billedet er.
Mine bliver ofte på større og større og jeg har svært ved at ramme noget der ligner en ensformig størrelse. Hvordan gør du?
Har du et par tips og triks?
Bruger du en spiseske? eller theske?
Eller vejer du af?
Hej Berit,
Tak for dine links til kagestempler – jeg har købt mine i Marokko, men det er jo en anelse langt at tage🤣
Jeg bruger, hvad man kan kalde en barneske, triller en kugle a la en lille valnød, og trykker den flad med stemplet eller en gaffel.
God fornøjelse.
Susanne
Hej, det ser lækkert ud. Ville gerne prøve. Kan jeg skifte sukker arter med andet? Har diabetes ((
Hej Leyla,
Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke er så velbevandret i alternative sødemiler, men jeg har fundet nogle gode oplysninger hos
Madbanditten, som du kan prøve at læse.
Bedste hilsner
Susanne
Jeg vil bare sige tak for opskriften på en lille vest , som jeg lige har printet ud !
Jeg vil også gerne være medlem af din blok , den ser så spændende ud !
Hej Merethe (som jeg kan se, du hedder 😊),
Det er desværre hverken muligt at være medlem eller få nyhedsbrev i forbindelse med min blog – det er funktioner, jeg ikke har, og da jeg intet tjener på bloggen, vil jeg ikke bruge penge på det.
Så det eneste, du kan gøre er, at kigge forbi med jævne mellemrum, for der kommer hele tiden nyt.
Dbh Susanne