Sild er en fuldstændig fantastisk spise, som desværre er en smule undervurderet. Den her superenkle opskrift har jeg fra min mor, som lærte at lave mad i Frankrig. Det er min absolutte favoritsild, som kan få selv silde-ignoranter til at sukke af glæde. Og når manden så har fanget sildene, bliver det ikke bedre! I al sin enkelhed.
Stegt sild med sennep og dild
store fileter af fede høstsild (2-3 pr. person)
dijonsennep
dild
rugmel
salt og peber
smør og olivenolie til stegning
Tilbehør: godt (gerne ristet) rugbrød mere dild koldt øl
Se sildefileterne efter for små lumske ben. Smør hver filet med sennep, og læg en god dusk dild i den ene ende. Fold fileterne sammen, og tryk dem let sammen. Vend dem i rugmel blandet med salt og peber. Kom smør og olie på en pande (gerne tefal), varm godt op, og lad det bruse af. Steg sildefileterne gyldne og sprøde i 5-6 minutter på hver side – afhængigt at fileternes tykkelse.
Servér sildene lune eller kolde med godt (ristet) rugbrød, mere dild og koldt øl. Og tag gerne en eftermiddagslur bagefter.
Godmorgen
Hvor er det altså en fin blog du har. Så hyggeligt og nem at navigere rundt i.
Tak for alle de opskrifter du deler.
Jeg skal f.eks. nu prøve at lave stegt sild. Det er noget jeg aldrig nogensinde har smagt.
Hav en dejlig dag.
Mvh Christina
Godmorgen Christina,
Tak for din søde kommentar – en rigtig god start på dagen 👍🏼
Jeg håber, du synes om sildene, som jeg jo selv er vild med – nu får jeg faktisk helt lyst til det selv.
De bedste hilsner
Susanne