Chefchaouen – den blå by i Marokko

Min kærlighed til Marokko og Marrakech i særdeleshed er som bekendt stor, og mit første besøg i det nordlige Marokko gør ikke min begejstring mindre. Nordmarokko byder nemlig på de mest charmerende og farverige byer med et stille og roligt tempo langt fra både vores danske dagligdag og pulsen i Marrakech. Kan du ikke undvære den høje puls, kan Tanger levere det hele, men Chefchaouen – den blå by i Rifbjergene – er en helt særlig spektakulær oplevelse bare 2 timers kørsel derfra. Jeg rejste med Marokko Eksperten , som skræddersyr nøjagtig den rejse, du ønsker.

Jeg har set enkelte fotos fra den blå by Chefchaouen, men trods en livlig fantasi, har jeg ikke forestillet mig, hvor smukt og fascinerende det er at vandre rundt i en by, hvor alt er blåt. Alle huse (næsten) er kalket blå i alle nuancer fra det sarteste næsten hvide pastelblå til heftig Matisse- eller Yves Saint Laurent-blå og vanddige turkisblå nuancer. For hver gang jeg drejer om et nyt hushjørne gisper jeg af betagelse over alt det blå og over, hvor absolut gennemført det blå tema er i denne eventyrby.
Chefchaouen er en gammel by grundlagt i slutningen af 14-hundredtallet og beliggende i Rifbjergene. Navnet Chefchaouen eller Chaouen, som den også kaldes i Marokko refererer til de to bjergtoppe, der knejser over byen og som ligner horn, for ordet chaoua betyder hornene på en ged. Byen ligger bare 2 timers kørsel fra Tanger og den lille spanske enklave Ceuta, og det har gjort den til en populær turistby især for spaniere, men efterhånden får flere og flere turister fra andre lande øjnene op for byens stille men massive blå charme.

På torvet kan man sidde i timevis over en kop myntete eller kaffe, spise sin frokost eller aftensmad, når temperaturen tillader det og bare lade resten af byen bevæge sig forbi og rundt om en. Til de af os, der holder af et glas vin til feriemåltidet, skal det dog bemærkes, at Chefchaouen er tørlagt, så den lækre mad kan kun ledsages af vand og andre alkoholfri drikke – og det har vi måske meget godt af. Indkøbsfristelser er der masser af i de labyrintiske blå gader, og priserne er så rimelige, at selv ikke jeg gider prutte om dem – hvilket jo ellers er et must sydpå f.eks. i Marrakech. Alskens former for håndvævede tæpper og tekstiler frister, og et af de stribede stykker stof, som kvinderne binder udenpå alt det øvrige tøj, må man jo næsten have med hjem (jeg købte tre af slagsen). Og så er den fineste sommerdug i hus.

Stemningen er gennemført venlig og imødekommende og på ingen måde anmassende, så det er ikke noget problem at ose rundt uden at købe noget – hvis man altså kan lade være.

Som nævnt ligger Chefchauen i Rifbjergene, så har du vandrestøvlerne med, er det oplagt at tage på en trekkingtur, hvilket jeg desværre ikke nåede – men jeg vender tilbage! Byens lille lokalmuseum ligger i kasbaen ved byens hovedtorv, og kasbaen har både været benyttet som fængsel og fæstning. Under alle omstændigheder er de fine gamle bygninger et besøg værd, og har du kræfterne, så kravl op ad alle trapperne, og nyd udsigten – gerne ved solnedgang.


Jeg boede på det lille krinkelkrogede Hotel Dar Mounir, som ligger lige ved det centrale torv, og hvor værelserne er enkle af standard men farverige i udsmykning. Jeg spiste bl.a. på Restaurant Alladin, som også er hotel, og er du til fisk og tagine, kan jeg varmt anbefale deres ansjos-tagine. Fra Alladins tagterrasse er der frit udsyn over byens tage og Rifbjergene, og det er oplagt at nyde en myntete, mens solen går ned – såååååå smukt. Og jeg kan tilføje, at marokkanerne er et meget romantisk folkefærd, som nærmest dyrker solnedgangen som en form for ekstra kærlighedserklæring, og udsigten bliver ikke bedre.

Hotel Dar Mounir, E-mail: hoteldarmounir@yahoo.fr
Hotel og restaurant Aladin http://aladinchefchaouen.com/

 

 

  12 comments for “Chefchaouen – den blå by i Marokko

 1. Lene rasmussen
  07/01/2016 at 07:01

  Hej
  Hvordan kan jeg følge din blog
  Det er tilfældigt via Facebook jeg er havnet her

  • Susanne
   09/01/2016 at 10:29

   Hej Lene,
   Du kan følge min blog på Bloglovin’ ;o))
   Bedste hilsner
   Susanne

 2. Sibel
  22/12/2016 at 18:54

  Hej Susanne,

  Jeg vil rigtig gerne besøge både marrakech og chefchauen. Ved hvordan det er bedst i forhold til transport? :-s

  • Susanne
   25/12/2016 at 16:19

   Hej Sibel,
   Det kan jeg godt forstå, men der er lang imellem de 2 byer, og jeg ved faktisk ikke, om der er offentlige transportmuligheder. Selv ville jeg nok vælge enten Marrakech og flyve direkte dertil ELLER Chefchauen og flyve til Tanger.
   Begge dele er spændende men helt forskellige.
   God tur og mange hilsner
   Susanne

   • Ea Movang
    22/11/2019 at 17:06

    Du kan sagtens gøre det selv, der er bus 1-2 gange dagligt fra Tanger CMC – hvor du har 5-6 timers ophold i byen – du kan også vælge at overnatte et sted og tage retur ti Tanger næste dag.

 3. Lene Lorentzen
  25/12/2016 at 16:13

  Hej Susanne…Jeg er blevet inspireret af dine billeder, og kunne godt tænke mig at være et par uger i Chefchaouen et par uger i marts 2017.
  Ved du om der er busser mellem Tanger og Chefchaouen.
  hver dag?
  Jeg har tænkt mig at tage turen på egen hånd ..:-)
  mvh Lene

  • Susanne
   25/12/2016 at 16:17

   Hej Lene,
   Nej, det ved jeg faktisk ikke – men mon ikke du kan finde ud af det på nettet? Jeg har mest rejst med Marokko Eksperten, som har arrangeret det hele for mig. Det er en fantastisk by med gode vandremuligheder i omegnen.
   God tur og mange hilsner
   Susanne

   • Ea Movang
    22/11/2019 at 17:07

    Ja det er daglig busforbindelse fra Tanger CMC

 4. Birgitte ø''
  24/01/2017 at 18:05

  Hej Susanne. Sikke da en fantastisk spændende blog.
  Skal i gang med a strikke babyvesten med den asymetriske lukning til mit barnebarn.
  jeg rejser meget i indien og køber ind til min butik i Skagen.min yngste søn og svigerdatter var i marokko i august og sagde at det lige var mig og at jeg garanteret også der kunne finde en spændende til min butik og det kan jeg da kun give dem ret i efter at ha set dine fantastiske billeder.
  Tusind tak.
  Venlig hilsen Birgitte

  • Susanne
   25/01/2017 at 08:29

   Hej Birgitte,
   Tak for din begejstring – det er den slags, der får mig til at blive ved, selv om der jo ingen økonomi er i det for mig.
   Jeg har selv været i Indien nogle gange og er gået amok i indkøb, men jeg elsker, som det fremgår, Marokko, hvilket mit hjem bestemt også er præget af. Jeg er sikker på, du også vil blive vild med det, så bare afsted med dig.
   De bedste hilsner
   Susanne

 5. Sarah
  06/03/2017 at 15:55

  Hej Susanne.

  På hvilket tidspunkt på året rejste du til den blå by?

  • Susanne
   07/03/2017 at 12:14

   Hej Sarah,
   Jeg mener, det var i november.
   Bedste hilsner
   Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.